Voor het laatst bijgewerkt:  17-05-2015 23:19:16

 

 

 HomeInformatie omgevingLigging en weersverwachtingBezettingsoverzichtMeer foto'sGastenboek

Kaartje van de omgeving, weerkaartjes met de situatie van vandaag en morgen en informatie over het park waar onze woning is gesitueerd.

Routebeschrijving

Op de autoroute A9 tussen Nîmes en Montpellier afslag 28 Vendargues nemen. (De afstand tot het park bedraagt dan 25 km.)

Na de afslag vrij snel rechtsaf de borden Castries/Sommières volgen, op de rotonde de D68 richting Teyran, de weg rechtdoor volgen, niet afslaan. Na 13 km, bij de rotonde ( in aanleg) rechts aanhouden richting St. Croix de Quintillargues (D109), daarna kruising, stukje rechts en direct naar links richting Fontanès, door het dorp en dan heb je Parc Le Duc al snel aan je rechterhand!

Gemiddeld aantal zonuren tussen 2600 en 3200 per jaar

 

Het weer van vandaag en  voor morgen.
Voor uitgebreid weer in Frankrijk per regio, departement of per stad, surf naar www.meteoconsult.fr of naar www.meteo.fr.
 

Meer informatie over Parc le Duc

Het park beslaat een terrein van 52 ha waarvan 11 ha is verdeeld in kavels van 250 tot 600 m2 groot, waarop ongeveer 130 chaletcaravans, 8 chalets Abeille en 30 stenen zomerhuisjes staan (waaronder onze woning Lilliputienne, nummer 258).
Alle woon
eenheden zijn aangesloten op riolering, water, Electra en voorzien van eigen douche en wc.

Iede
re eigenaar bewoont zijn chaletstacaravan of bungalow vaak meerdere keren per jaar zelf, heeft met zorg het interieur ingericht en geeft daardoor aan het geheel een persoonlijk karakter.

 Parc Le Duc is een park waar iedereen in een ontspannen sfeer tot rust kan komen en waar overdag allerlei activiteiten mogelijk zijn, hetzij in groepsverband, of geheel op eigen gelegenheid.

 Kortom, een park waar u zult genieten van het warme, zuidelijke klimaat in een prachtige omgeving, vlakbij vele toeristische trekpleisters, maar in de  sfeer van het gemoedelijke Franse platteland.

 

 

 

 

De Woningen:

Alle woningen op Parc Le Duc zijn in bezit van privépersonen en zijn daardoor onderling verschillend van indeling en inrichting. Zij beantwoorden volledig aan de eisen die u, als vakantieganger mag stellen, zoals eigen sanitair, goede warmwatervoorziening, koelkast, koffiezetapparaat, potten, pannen, serviesgoed, tuinstoelen enz.
Wel dient u eigen linnengoed (beddengoed, handdoeken, theedoeken) mee te nemen.
Elke wooneenheid is vrijstaand.
De kavels variëren tussen 250 m2 tot 660 m2, dus veel privacy 
Faciliteiten:

Naast de ruimte, de rust en het prachtige achterland van de Languedoc (kanovaren, grotten, paardrijden etc. etc.) vindt u op Parc Le Duc de volgende voorzieningen:

- Zwembad (24 x 11 m) en kinderbad (9 x 4 m)
  Open van mei t/m september. Openluchtbaden onder toezicht van   badmeester
- Restaurant, bar en groot overkapt terras (open april t/m september)
- Speeltuin (voor de kleintjes)
- Volleybalveld
- Tafeltennistafel
- Jeu de boules baan (‘s avonds verlicht)
- Tennisbaan (tegen betaling)
- Wasserette (tegen betaling)
- Animatieprogramma (beknopt) in juli/augustus
- Receptie/bibliotheek
- 1 telefooncel - internetzuil

Mooie zandstranden en diverse bekende badplaatsen (Grande Motte, Palavas, Carnon) zijn binnen 45 min. te bereiken!

25 km ten noorden van Montpellier ligt bij het dorpje Fontanès, temidden van uitgestrekte wijngaarden met op de achtergrond heuvels,

pittoreske dorpjes en gehuchten, het “Parc Le Duc” in een ruim bemeten stuk natuur.
Binnen een straal van 45 km rondom het park vindt u tal van aantrekkelijke mogelijkheden:
Daar zijn de badplaatsen als Palavas, Carnon
-Plage en La Grande Motte, waar u prachtige stranden aantreft, kunt surfen, zeilen en zwemmen.
Of u vermaakt zich daar rond de havens en tijdens het ronddwalen door de gezellige straatjes met vele terassen en eetgelegenheden.
Uiteraard kunt u ook de Camarque, en steden als Nîmes, Montpellier, Arlès bezichtigen, of van de prachtige natuur genieten in de Gorges de l’Herault, de Cevennen, en de vele grotten. Uitrusten kunt u daarna in de heerlijke rust van “Parc Le Duc”, op het terras van ons restaurant, of op uw eigen terras, onder het genot van een heerlijk koele lokale wijn.

 

Kopen of huren ?

Op de site van Parc le Duc kun je ook zien welke woningen er nog meer te huur en soms ook te koop worden aangeboden.

Lege kavels zijn te koop vanaf € 4.000 (rond 250m2), de lege kavels van rond de 500 m2 ongeveer € 8.000. Hierop kunt u dan een Nautil Home van ongeveer € 35.000 plaatsen (inclusief plaatsing).

Ook zijn er diverse oude caravans (al dan niet opgeknapt) met kavel te koop tussen de € 9.000 en € 35.000

Klik op onderstaande banner om meteen naar de site toe te gaan en zelf te zoeken naar een geschikte lokatie en prijs.

 

 

 

 

le Tour Pic St Loup      http://www.cestlafietsvakanties.nl

Voor de fietsliefhebbers zullen er vanaf 2007 een aantal fietsarrangementen georganiseerd worden met de toepasselijke naam "Tour Pic St Loup"

Voor wie ?

Het arrangement is bedoeld voor zowel  beginnende als ervaren tourfietsers. Een goede basisconditie en fietservaring zijn belangrijker dan uw leeftijd. De groepen worden hierop ingedeeld: De rustige ( “Fun”)-groep fietst tochten van 40 tot maximaal 70 km per dag. (gemiddelde snelheid 20-22km p/u). De ervaren (”Go”)- groep fietst tussen de 50 tot maximaal 120 km per dag.(gemiddelde snelheid 23-28 km p/ u).

organisatie en begeleiding
De organisatie en begeleiding zijn in handen van Andrea Schrok en Marius Ros.  Marius heeft een sportieve achtergrond als wedstrijdzwemmer en tri-atleet. Fietsen en fietsen maken zijn zijn grote hobbies. Marius  vindt ‘’sociaal’’ fietsen belangrijk in combinatie met af en toe flink op de pedalen trappen. Vanuit zijn motto ‘’samen uit, samen thuis, begeleidt hij met name de ervaren Tour groep van het fietsarrangement.  
Andrea heeft ook een sportieve achtergrond als lange afstandloopster en heeft als ervaren fietser heel wat bergen getrotseerd.  Voor haar staat genieten in combinatie met een sportieve prestatie, gezelligheid en aandacht voor de groep en de omgeving hoog in het vaandel. Andrea  begeleidt de ‘’Fun’’/beginners groep. Beiden zijn goed bekend met de omgeving en hebben ervaring in het begeleiden van fietsgroepen.
De begeleiders fietsen altijd met de groep mee. Zij zorgen voor assistentie bij problemen en zijn vraagbaak en gids. Tijdens de tochten wordt er,  afhankelijk van de lengte van de tocht en de beschikbaarheid van de volgauto,  een lunch of koffiepauze gepland. Voor de lunch wordt een kleine eigen bijdrage berekend.  

Het is de bedoeling dat u uw eigen fiets meeneemt. Bij voorkeur een racefiets of hybride met een min verzet van 52/39 x 13/26 of een triple:  52/42/32. ! Het is verplicht om tijdens de tochten een helm te dragen.
Zorg ervoor dat uw fiets  helemaal in orde is. Voor noodgevallen hebben wij reservemateriaal bij ons. Als er echt onoverkomelijke problemen zijn is Marius zonodig de redder in nood. Voor de meest voorkomende problemen is er een gereedschapskist  en een hogedrukpomp aanwezig in de volgauto. 
Risico’s/veiligheid.                   
Als fietser maakt u gebruik van de openbare weg. U bent zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid, het in acht nemen van de geldende verkeersregels en lichamelijke en materiele schade die u tijdens het fietsen veroorzaakt. Kortom deelname aan dit arrangement is geheel voor eigen risico!
Groepssamenstelling.
De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 personen. De fietsvakantie gaat door bij een deelname van tenminste 6 personen

Voorlopig programma (onder voorbehoud):

zaterdag               : aankomstdag

zondagochtend      : welkomstontbijt, kennismaking en uitleg fiets/groepsregels

zondagmiddag       : 1e fietstocht 50km, diner bij restaurant Jos op het park

maandag              : fietstocht 70 km met lunchstop, diner bij Jos

dinsdag                : fietstocht van ruim 80 km met picknick aan de rivier Herault, diner bij Jos

woensdag             : rustdag, avond diner en wijnproeverij bij Jos

donderdag            : fietstocht van 60 km, pasta avond ter voorbereiding op beklimming Mont Aigoual

vrijdag                 : fietstocht van ruim 100 km inclusief de beklimming van de Mont Aigoual en lunch na de beklimming, diner bij Jos

zaterdag              : vertrekdag

Organisatoren

Interesse ? Neem dan svp contact op met: mailto:info@cestlafietsvakanties.nl

Marius Ros  06-12534794

Andrea Schok 06-42318895