Uitstapjes

Vorige Startpagina Volgende

Aspergedrive door de Bergense Bridgeclub

De Bergense Bridgeclub houdt al jaren een bridgewedstrijd met als thema Asperges. een groot aantal restaurants uit Noord Limburg stelt een bon voor een aspergediner voor twee personen beschikbaar. De overige deelnemers ontvangen allen asperges. Op 8 juni a.s. wordt de 23ste aspergedrive georganiseerd. Meer informatie vindt u op de Bergense Bridge Club website.

Aspergemuseum Horst-Melderslo

Hier tref je werkelijk alles aan over het "witte goud". De openingsdagen zijn maandag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Als speciale dag geldt 30 april nl. de Aspergedag van 13.00 tot 17.00 uur.

Vanaf het museum kun je een fantastische fietstocht maken door de Peelstreek van ongeveer 35 kilometer.

Fietstocht Arcen-Blitterswijck
Als aftrap koffie met aspergevlaai, daarna word je over een afstand van ongeveer 40 kilometer je geleid langs diverse aspergevelden. Onderweg bezoek je een museum en de tocht wordt afgesloten met een asperge etentje. Je kunt de tocht beginnen in Blitterswijck of Arcen.

Hotel Koeckhofs

In het dorpje Hamont-Achel bevindt zich het hotel Koeckhofs. Hier kun je genieten van een meer dan heerlijk arrangement, bestaand uit een overweldigend diner, een overnachting, een ontbijt en een fietstocht naar de Achelse kluis. Werkelijk een aanrader.

Kasteeltuin Arcen

Een fraai opgemaakte tuin verleidt je tot een wandeling langs asperges en allerlei voorjaarsbloemen. Bovendien kun je hier genieten van een aspergeborrel, uit de graanbranderij, en een overweldigend diner.

Fietstocht uit Arcen-Horst

Begin mei wordt er een fiets 3-daagse georganiseerd met als vertrekpunt Arcen of Horst. Je kunt kiezen uit 2 afstanden te weten 30 of 60 kilometer.

Maastocht Well

Met de Maas als drager en de boot als transportmiddel, geniet je al varende van het prachtige Limburgse landschap. Aan boord wordt een aspergemaaltijd geserveerd, zodat je jezelf als een koning voelt. Vertrek elke zondagmiddag uit Well (Limburg).

Eetkamer Peer Wouters Schijndel

Een jaarlijks terugkerend evenement is Aspergeschillen, waarbij een aantal koks strijdt om de eer. Aansluitend aan de wedstrijd vindt er een proeverij plaats.