|
Ingrediënten
500 gram
75 gram
1
75 gram
250 gram
1
2 deciliter |
Asperges dik
Doperwtjes diepvries
Prei
Spinazie vers
Zalmforelfilet
Sjalotje
Witte wijn droog
Boter
Citroensap
Asperge sauspoeder
Kervel vers |
Voorgerecht
voor
4 a 6 personen |
Voorbereiding
Schil de asperges vanaf de kop met een dunschiller en snijd een stukje eraf |
|
|
Bereiding
Kook ze in ruim ruim water met wat zout 20 min. en laat ze afkoelen. Bewaar het kooknat. Kook de doperwten 4 min. Snijd de prei in lucifergrote reepjes en kook die 1 min. mee. Spoel de groenten koud. Zoek de spinazieblaadjes uit. Snijd de zalmfilet in 'mootjes' van 2 cm dikte, besprenkel ze met citroensap en pocheer ze in 2 dl aspergewater 3 min. Snipper de sjalot en fruit die in 1 el boter. Voeg de wijn, 1 dl
asperge kookvocht en het sauspoeder toe en kook er een saus van. Roer er 2 el boter bij. Verdeel de spinazie, doperwtjes en preireepjes over 4 borden. Leg er asperges op, leg er de zalmmootjes tussen en lepel er wat saus over. Knip wat kervelblaadjes af en strooi ze over de borden.
|
|
Laatst
gewijzigd op: 29-03-02
©Siejokee 2001
|