salade met Zalm

Ingrediënten

500 gram
75 gram
1
75 gram
250 gram
1
2 deciliter

 

Asperges dik
Doperwtjes diepvries 
Prei 
Spinazie vers 
Zalmforelfilet 
Sjalotje
Witte wijn droog
Boter
Citroensap
Asperge sauspoeder
Kervel vers 

Voorgerecht voor 4 a 6 personen
Voorbereiding

Schil de asperges vanaf de kop met een dunschiller en snijd een stukje eraf

Bereiding

Kook ze in ruim ruim water met wat zout 20 min. en laat ze afkoelen. Bewaar het kooknat. Kook de doperwten 4 min. Snijd de prei in lucifergrote reepjes en kook die 1 min. mee. Spoel de groenten koud. Zoek de spinazieblaadjes uit. Snijd de zalmfilet in 'mootjes' van 2 cm dikte, besprenkel ze met citroensap en pocheer ze in 2 dl aspergewater 3 min. Snipper de sjalot en fruit die in 1 el boter. Voeg de wijn, 1 dl asperge kookvocht en het sauspoeder toe en kook er een saus van. Roer er 2 el boter bij. Verdeel de spinazie, doperwtjes en preireepjes over 4 borden. Leg er asperges op, leg er de zalmmootjes tussen en lepel er wat saus over. Knip wat kervelblaadjes af en strooi ze over de borden.

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 29-03-02
©Siejokee 2001