Salade met rodewijn-asperges

Een salade

Ingrediënten

5 stuks
5 stuks
1 deel
1 deel
 6 eetlepels 

2 eetlepels
100 gram
2 eetlepels
2 eetlepels
1,5 eetlepel
1,5 eetlepel

 

 witte asperges A-A kwaliteit
groene asperges
water
wijn
arachideolie
verse spinazie
gedroogde tomaten
Hollandse garnalen
walnoot-olie
knoflook-olie
verse peterselie
verse bieslook
Peper
versgemalen zout

Voorbereiding

Neem bij voorkeur een appelcider-azijn met honing. In plaats van gewone groene asperges kunt u ook korenasperges nemen (de jonge variant dus). Schil de witte asperges en breng ondertussen in een aspergepan water met rode wijn in de verhouding 1 tot 1 aan de kook. Voeg de witte asperges toe en kook deze in 5 minuten. Laat de asperges afkoelen. Snijd de rode wijn-asperges en de groene asperges in schuine stukjes van 0,5 cm. Snijd de maïskolfjes in stukjes van 1 centimeter en was de spinazie, verwijder de steeltjes en droog de spinazie. Snijd de zongedroogde tomaatjes in zeer dunne reepjes en hak de verse kruiden. Meng de helft van de arachideolie met de walnoot- en de knoflookolie en de appelcider- en de balsamicoazijn klop dit tot een dressing en voeg de kruiden toe.

Bereiding

Blancheer de groene asperges enkele minuten in water met zout en spoel ze met koud water af. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en roerbak de rode wijn-asperges, de groene asperges en de stukjes maïs in ongeveer 5 minuten. Breng ze op smaak met zout en versgemalen peper.


 

Presentatie

Leg de blaadjes spinazie in het midden van het bord, verdeel er de garnalen en de zongedroogde tomaatjes over en besprenkel het geheel met de dressing. Leg er de roergebakken asperges en maïskolfjes op. 

TIP

halfdroge, witte aromatische wijn
bijvoorbeeld:

Pinot Blanc - Pfaffenheim
Pinot Blanc - Dirler-Cadé 'Cuveé Réserve'
Pinot Gris - Domaine Paul Blanck -Vin d'Alsace

Vorige Startpagina Terug Volgende

©Siejokee 2005