Een salade
|
Ingrediënten
5 stuks
5 stuks
1 deel
1 deel
6 eetlepels
2 eetlepels
100 gram
2 eetlepels
2 eetlepels
1,5 eetlepel
1,5 eetlepel
|
witte asperges A-A kwaliteit
groene asperges
water
wijn
arachideolie
verse spinazie
gedroogde tomaten
Hollandse garnalen
walnoot-olie
knoflook-olie
verse peterselie
verse bieslook
Peper
versgemalen zout
|
|
Voorbereiding
Neem bij voorkeur een appelcider-azijn met
honing. In plaats van gewone groene asperges kunt u ook korenasperges
nemen (de jonge variant dus). Schil de witte asperges en breng
ondertussen in een aspergepan water met rode wijn in de verhouding 1 tot
1 aan de kook. Voeg de witte asperges toe en kook deze in 5 minuten.
Laat de asperges afkoelen. Snijd de rode wijn-asperges en de groene
asperges in schuine stukjes van 0,5 cm. Snijd de maïskolfjes in stukjes
van 1 centimeter en was de spinazie, verwijder de steeltjes en droog de
spinazie. Snijd de zongedroogde tomaatjes in zeer dunne reepjes en hak
de verse kruiden. Meng de helft van de arachideolie met de walnoot- en
de knoflookolie en de appelcider- en de balsamicoazijn klop dit tot een
dressing en voeg de kruiden toe. |
|
|
Bereiding
Blancheer de groene asperges
enkele minuten in water met zout en spoel ze met koud water af.
Verhit de rest van de arachideolie in een wok en roerbak de rode
wijn-asperges, de groene asperges en de stukjes maïs in ongeveer
5 minuten. Breng ze op smaak met zout en versgemalen peper.
|
|
Presentatie
Leg de blaadjes spinazie in
het midden van het bord, verdeel er de garnalen en de zongedroogde
tomaatjes over en besprenkel het geheel met de dressing. Leg er de
roergebakken asperges en maïskolfjes op.
|
|
TIP |
halfdroge, witte aromatische wijn
bijvoorbeeld:
Pinot Blanc - Pfaffenheim
Pinot Blanc - Dirler-Cadé 'Cuveé Réserve'
Pinot Gris - Domaine Paul Blanck -Vin d'Alsace |
|
©Siejokee 2005
|