Filter het water boven een kookpan en leg de oesters op een bord.
Was de asperges, dep ze af en breek ze op tweederden van hun stengel af om het taaie vezelgedeelte
te verwijderen.
Snijd de punten af op 2,5 cm, leg
ze apart en snijd de rest in schijfjes van een halve centimeter dikte.
Breng de melk aan de kook met 125
cl water, voeg zout en peper toe en gooi er de aspergekoppen in.
Laat ze een zevental minuten
koken.
Neem ze eruit en gooi nu de
aspergeschijfjes in het water en laat die 12 minuten koken.
Voeg peper toe en doe er de
cayennepeper en nootmuskaat bij.
Als de kooktijd ten einde is, mix
dan alles en voeg het met water verdunde maïszetmeel aan de kookpan
toe.
Laat alles twee minuten koken
totdat de soep romig wordt.
Gooi er de aspergekoppen in.
Breng het water van de gefilterde
oesters aan de kook, giet er de oesters in en haal deze van het vuur
na 10 seconden.
Doe de oesters in twee diepe
borden.
Voeg eerst de boter en de room en
vervolgens het water van de oesters toe aan de aspergeroomsoep.