Roomsoep met oesters

Voor 2 personen

Ingrediënten


1 dozijn holle oesters
500 gram fijne groene asperges
25 cl melk1 eetlepel verse room
1/2 koffielepel maïszetmeel
25 gram boter
1 mespuntje cayennepeper
1 geraspte nootmuskaat
verse kervel
zout
peper

Bereiding


Filter het water boven een kookpan en leg de oesters op een bord.
Was de asperges, dep ze af en breek ze op tweederden van hun stengel af om het taaie vezelgedeelte te verwijderen.
Snijd de punten af op 2,5 cm, leg ze apart en snijd de rest in schijfjes van een halve centimeter dikte.

 
Breng de melk aan de kook met 125 cl water, voeg zout en peper toe en gooi er de aspergekoppen in.
Laat ze een zevental minuten koken.
Neem ze eruit en gooi nu de aspergeschijfjes in het water en laat die 12 minuten koken.
 
Voeg peper toe en doe er de cayennepeper en nootmuskaat bij.
Als de kooktijd ten einde is, mix dan alles en voeg het met water verdunde maïszetmeel aan de kookpan toe.
 
Laat alles twee minuten koken totdat de soep romig wordt.
Gooi er de aspergekoppen in.
Breng het water van de gefilterde oesters aan de kook, giet er de oesters in en haal deze van het vuur na 10 seconden.
Doe de oesters in twee diepe borden.
Voeg eerst de boter en de room en vervolgens het water van de oesters toe aan de aspergeroomsoep.

Presentatie

Verdeel de aspergeroomsoep over diepe borden en versier met enkele takjes kervel.

 

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 18-03-07
©Siejokee 2001