Een heerlijk recept voor een
gedistingeerd borrelhapje voor 4 personen
|
Ingrediënten
100 gram
100 gram
1
2 eetlepels
1 eetlepel
1 teentje
1 mespuntje
0,5 theelepeltje
|
Groene asperges
Rauwe ham
Kippenbouillontablet
Olijfolie
Rode wijnazijn
Fijngehakte knoflook
Tijm
Paprikapoeder
Peper en zout
|
|
Voorbereiding
Snijd een klein stukje van de asperges af en kook ze in water met het bouillontablet in circa vier minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
|
|
|
Bereiding
Klop een marinade van de olijfolie, de azijn, de knoflook, de tijm, het paprikapoeder en wat peper en zout.
Schenk de marinade over de nog warme asperges. Laat de asperges in de marinade afkoelen. Neem de asperges uit de marinade en laat ze uitlekken. Omwikkel telkens drie asperges met een plakje ham..
|
|
©SiejoKee 2001
|