Risotto

Ingrediënten

250 g witte asperges, geschild

250 g groene asperges, geschild

60 g zachte geitenkaas

5 lente-uitjes

400 g risottorijst

1 l groentebouillon (of 8 dl bouillon en 2 dl witte wijn)

Boter

Peper en zout

 

Voorbereiding

Schil de asperges met behulp van een dunschiller van achter de kop naar het uiteinde. Snijd het kontje eraf.

Bereiding

Snijd de asperges in schuine stukken van 2 a 3 cm lengte en kook ze beetgaar met wat zout.

Snijd het groen van de lente-uitjes in schuine stukken en hak het witte gedeelte van het uitje fijn.

Bak de ui glazig in wat olie. Voeg vervolgens de ongekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar (voeg eventueel een klein beetje boter toe). Schenk dan de bouillon er in gedeelten bij,

Totdat de rijst net onder ‘water’ staat, kook de rijst onder voortdurend roeren in circa 20 minuten gaar. Roer de geitenkaas, wat peper en op het laatst de asperges erdoor.

 

 

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 09-06-05
©Siejokee 2001