Lasagna met zalm

Heerlijk voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

8 
1
1 theelepel 
4  
200 gram grote 
1 theelepel
1 dl.
1 dl.
1 eetlepel 
1 dobbelsteen
8 plakjes 
 

 

 witte asperges 
 gesnipperd sjalotje 
 gehakte bieslook 
 champignons 
 Noorse garnalen 
 tomatenpuree 
 witte wijn 
 room culinair 
 zonnebloemolie 
 boter 
 gerookte zalm

Voorbereiding

Was en schil de asperges. Kook de asperges beetgaar. Snij de asperges schuin in stukjes van drie cm. lang en een halve cm. dik. Snijd de champignons in vieren.

Bereiding

Doe de olie en boter in een verhitte wok. Fruit hierin kort het sjalotje. Voeg de asperges en champignons toe, en roer dit op een hoog vuur even goed door elkaar. Roer de garnalen er door en blus het geheel af met witte wijn. Verdeel de tomatenpuree er door met wat peper. Tot slot de room en het bieslook toevoegen. Schep alles door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.

Presentatie

Leg nu op vier voorverwarmde borden een plak zalm en schep er wat aspergemassa op en dek dit af met een plak zalm.

TIP

Heerlijk als voorgerecht, maar met gekookte aardappelen ook een verrassend hoofdgerecht.

Vorige Startpagina Terug Volgende

©Siejokee 2001