Heerlijk voorgerecht voor 4
personen.
|
Ingrediënten
8
1
1 theelepel
4
200 gram grote
1 theelepel
1 dl.
1 dl.
1 eetlepel
1 dobbelsteen
8 plakjes
|
witte asperges
gesnipperd sjalotje
gehakte bieslook
champignons
Noorse garnalen
tomatenpuree
witte wijn
room culinair
zonnebloemolie
boter
gerookte zalm |
|
|
Voorbereiding
Was en schil de asperges. Kook de asperges
beetgaar. Snij de asperges schuin in stukjes van drie cm. lang en een halve cm. dik.
Snijd de champignons in vieren. |
|
|
Bereiding
Doe de olie en boter in een verhitte wok. Fruit hierin kort het sjalotje. Voeg de asperges en champignons toe, en roer dit op een hoog vuur even goed door elkaar. Roer de garnalen er door en blus het geheel af met witte wijn. Verdeel de tomatenpuree er door met wat peper. Tot slot de room en het bieslook toevoegen. Schep alles door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
|
Presentatie
Leg nu op vier voorverwarmde borden een plak zalm en schep er wat aspergemassa op en dek dit af met een plak zalm.
|
|
TIP
Heerlijk als voorgerecht, maar met gekookte aardappelen ook een verrassend hoofdgerecht.
|
|
©Siejokee 2001
|