|
Ingrediënten
|
400
g kipfilet, in stukjes.
1 teentje knoflook, gesnipperd.
1 kg witte asperges geschild.
5 lente-uitjes in ringetjes
50 g cashewnoten
halve Spaanse peper, in ringetjes
2 eetl ketjap
3 eetl (olijf)olie
1 eetl droge sherry
1 kippenbuillontablet
100 g tauge
peper en zout |
|
Voorbereiding
Schil de asperges met behulp van een dunschiller van achter de kop naar het uiteinde. Snijd het kontje eraf. |
|
|
Bereiding
Snijd de asperges in schuine van 4 cm.
Verhit de olie in de wok en bak de kipstukjes met knoflook,
Al omschepend gedurende 5 minuten. Bak de rauwe aspergestukjes 7 minuten
mee.
Voeg de lente-ui, de cashewnoten, de Spaanse peper verkruimelde bouillontablet,
de sherry en de ketjap toe.
Bak alles al omscheppend nog 3 minuten op een hoog vuur.
Breng op smaak met wat peper en zout. Was de tauge in warm water en
schep deze vlak voor het opdienen door de asperges.
Serveer met witte rijst en een tomatensalade
|
|
Laatst
gewijzigd op: 09-06-05
©Siejokee 2001
|