|
Ingredienten
24
4 eetlepels
4 eetlepels
8 eetlepels
2 eetlepels
1
200 gram
|
Asperges witte of groene
Pijnboompitten
Mayonaise
Vruchtensap Tropisch
Basilicum fijngehakt
kropje Sla
Lamsham dun gesneden
zout
vers gemalen peper
|
|
Voorbereiding
Schil de witte asperges met een dunschiller onder het kopje naar beneden. (Groene Asperges hoeven NIET geschild
te worden).
Snijd de harde uiteinden (ca 3 cm) eraf.Was en
droog de sla.
|
|
|
Bereiding
Kook de asperges in reeds kokend water (zodat ze net onderstaan) met een theelepel zout in ca. 20 minuten zachtjes
gaar. Laat de asperges even afkoelen. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan op een niet te hoog
vuur goudbruin. Laten afkoelen. Meng de mayonaise met het vruchtensap, een snufje zout, wat peper en de basilicum. Leg
de sla op de 4 borden. Schep de helft van de basilicumdressing erover. Verdeel de lamsham over de sla. Leg
in het midden van elk bord 6 asperges. Schep de rest van de dressing over de asperges en strooi de pijnboompitten over de
salade.
.
|
|
Laatst
gewijzigd op: 30-04-01
©Siejokee 2001
|