Lamsham

Ingredienten

24 
4 eetlepels 
4 eetlepels 
8 eetlepels 
2 eetlepels 

200 gram 

 

Asperges witte of groene 
Pijnboompitten 
Mayonaise 
Vruchtensap Tropisch 
Basilicum fijngehakt 
kropje Sla 
Lamsham dun gesneden 
zout 
vers gemalen peper 

 

Voorbereiding

Schil de witte asperges met een dunschiller onder het kopje naar beneden. (Groene Asperges hoeven NIET geschild te worden). 
Snijd de harde uiteinden (ca 3 cm) eraf.Was en droog de sla.

 

Bereiding

Kook de asperges in reeds kokend water (zodat ze net onderstaan) met een theelepel zout in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Laat de asperges even afkoelen. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan op een niet te hoog vuur goudbruin. Laten afkoelen. Meng de mayonaise met het vruchtensap, een snufje zout, wat peper en de basilicum. Leg de sla op de 4 borden. Schep de helft van de basilicumdressing erover. Verdeel de lamsham over de sla. Leg in het midden van elk bord 6 asperges. Schep de rest van de dressing over de asperges en strooi de pijnboompitten over de salade. 

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 30-04-01
©Siejokee 2001