Tips

Er zijn speciale aspergepannen te koop, waarin de asperges in een mandje rechtop worden gezet. Hierdoor worden ze niet alleen gelijkmatiger gaar, maar worden bovendien de malsere kopjes niet te gaar. Doordat ze boven het water uitsteken worden ze als het ware gaar gestoomd.
Verwerkt U de asperges niet meteen na aankoop, wikkel ze dan in een vochtige theedoek en leg ze vervolgens in de groentenla van de koelkast.
Witte asperges kunt U het best van onder de kop naar beneden schillen. U kunt hiervoor speciale aspergeschillers voor gebruiken. Met een gewone "dunschiller" gaat het echter ook prima.
Gaat U de asperges niet meteen na het schillen koken, draai ze dan opnieuw in een vochtige theedoek en bewaar ze in de groentenla.
Groene asperges hoeven alleen maar aan de onderkant te worden geschild.
Hoewel U een vork en een mes kunt gebruiken om asperges op het bord te scheppen, bestaan er ook speciale aspergetangen om dit helemaal in stijl te doen.
Kook de schillen van de asperges 20 minuten in water met zout, foelie en iets suiker. Dan zeven en kook hierin de asperges.
Witte asperges aan de kook laten komen en vervolgens 15 minuten van het vuur af in het hete kookwater laten staan. Groene asperges worden op dezelfde manier bereid, maar dan korter : 7 minuten.

 

Vorige Startpagina Volgende


Bron: Internet

Laatst gewijzigd op: 24-03-01
ęSiejokee 2001