Weer terug op Biak

 9-11-1998 Vroeg in de morgen zijn we geland op de Mokmer, dat nu Frans Kaisiepo heet. Het doet ons  veteranen, allemaal wel iets om weer hier op Biak te zijn. 

Het groepje veteranen na aan komst in Biak, staand Andre Schelfhout, Jan Briggeman, Pieter Beers, William Rosa, Piet Bux en een Papoea hulp van het vliegveld. Daarvoor links Wim van Delden, Gerard kortekaas, Wim Burgers en Michel Grijseels.

Na aankomst gaan we ontbijten in het KLM hotel, het bestaat nog steeds, al heet het nu hotel Irian.

Uitzicht over de Geelvinkbaai richting Japen, uitzicht vanuit het hotel in het morgenlicht.

   Vliegveld Boroekoe 1998, rechtsonder ingang met wachtgebouw. Er is wel een wacht, al wordt het vliegveld verder        (zo te zien al jaren) niet gebruikt. Tegen de "Ridge" is veel bebouwing te zien.

De kade en havengebied van Biak, iets verder is nog een aparte oliesteiger bij gebouwd.

.

De Marinekazerne is nog duidelijk herkenbaar, midden exercitieterrein met de barakken er omheen. Sommige gebouwen, zoals kantine en eetzaal staan leeg. De barakken zijn bijna allemaal bewoond door transmigranten.

De poort van de Marine Kazerne Biak 1998. Het poortgebouw ziet er nog hetzelfde uit en wordt ook door de Indo. Mil. als wachtgebouw gebruikt. (toegang tot de kazerne wordt niet altijd direct toegestaan).

volgende                          index