Kazerne Biak 1998

Na enig aandringen toch een foto van het wachtgebouw, rechts achter onze gids Marius hangt nog steeds de Hollandse brievenbus. Verder lijkt er ook niet veel veranderd aan het gebouw.

De KL barak staat er nog prima bij, het enige dat opvalt is de klapperboom, die boven de barak uitgegroeid is

Ook de kantine, nog bekend van bingo spellen, biertjes en soms ijs, staat er nog steeds. Wel is al het losse materiaal zoals tafels, stoelen en de bar er uit gesloopt, verder wordt hij (zo te zien) niet gebruikt.

De ziekenboeg op het terrein wordt wel gebruikt, ik kan me er niet veel meer van herinneren, maar volgens Jan Briggeman (die er enkele maanden verpleegd werd in 1962) is ook daar niet veel veranderd.

Hier sta ik voor de oude Boforskamer, er wonen "Transmigranten". De "Loefjes" zijn gedeeltelijk dichtgetimmerd, wel hangt ook hier nog de PTT bus, al is hij niet meer roodgeverfd. 

Na 38 jaar is de openluchtbioscoop "Karangcity" alleen nog maar herkenbaar aan de operator toren en tussen de bomen is ook nog net een randje van de muur te zien waar de film op geprojecteerd werd.

Ook de waterbasis stelt niets meer voor, er liggen nog enkele doorgeroeste scheepsonderdelen. Wel interessant vond ik dit bord, mijn vrouw houdt nog een S op zijn plaats. Maar er staat nog steeds WATERBASIS.

Wat er na bijna 40 jaar over is van het dubbelloops Bofors geschut, alle losse onderdelen zijn er af gesloopt. Dit stond in 1998 nog rechts van de ingang naar de Boroekoe, naast het poortgebouwtje.

volgende                          index