Wasabi

 

Omhoog

Schil de gember en snijd de ene helft grof en de andere helft fijn. Haal de steeltjes van de korianderblaadjes. Snijd de sereh in stukken. Pers de limoenen uit. Doe de kokosmelk in een pan, samen met de grof gesneden gember, korianderstelen, sereh, laos, 25 gram suiker, dl limoensap, dl vissaus en trassi en breng dit alles aan de kook. Laat dit op middelhoog vuur in ca 25 minuten tot ca. eenderde inkoken tot een lichtgebonden curry.
Breng  ondertussen in een pannetje de gember met de rest van de suiker en 3 dl water aan de kook en laat dit ca. 15 minuten inkoken tot een stroperig mengsel Pel de knoflook en hak deze fijn. Doe dit ook met de sjalot.
Zeef het currymengsel en pureer deze samen met de korianderblaadjes (32 stuks hiervan apart houden !!!) bijv. met een keukenmachine of staafmixer. Breng dit op smaak met wasibipasta. Houd dit op een laag vuur warm.
Was de mosselen onder koud water. In afgedekte pan mosselen, rest van vissaus, knoflook, sjalot ca. 1 minuut verhitten. Rest van limoensap toevoegen en mosselen koken tot schelp geopend zijn, af en toe omschudden. Ongeopende mosselen weggooien.
Mosselen uit de schelp nemen en door groene curry, even meewarmen (niet laten koken!). 4 Diepe borden royaal bestrooien met zeezout en schelpen, in dezelfde richting, erop rangschikken. Gemberconfit in de schelpen scheppen. Mosselen met klein schepjes saus erin leggen. Mosselen bedekken met korianderblaadje.

TIP: Baron de Hoen Tokay Pinot Gris

Ingredienten

100 gram verse gember
30 gram verse koriander
1 serehstengel
6 limoenen

400 ml  kokosmelk
1 theelepel laos (Conimex)
75 gram suiker
1/2 dl+ 2 eetlepels Thaise vissaus
1 mespunt trassi (Conimex)
1 teentje knoflook
1 sjalotje
1 theelepel wasabipasta (tube, Bleu dragon)
32 mooie Jumbo mosselen (zak van ca 2 kg)
grof zeezout uit strooibus

Bron : Allerhande

 


Copyright 2006 SiejoKee