Vlaams

 

Omhoog

Hoofdgerecht voor 4 personen

Was de mosselen en verwijder de beschadigde of open mosselen. Maak de uien, selderij, peterselie en prei schoon en snijd deze grof. Breng in een ruime pan 1 dl water, het bier,, de boter, het laurierblad, de peper en de gesneden groenten aan de kook en laat dit zachtjes in een gesloten pan 3 minuten koken. Voeg de mosselen toe en kook ze, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten totdat alle mosselen open en gaar zijn. Verwijder dichtgebleven mosselen. Hak de eieren en snipper de sjalotjes voor de tartaresaus en meng ze met peper, zout, azijn eb bieslook door de mayonaise. Schep de mosselen op diepe borden en serveer de tartaresaus erbij.

Tip : serveer er Vlaamse frieten of grof bruinbrood bij.

Wijntip : Een knisperend droge Muscadet de Sèvre et Maine biedt de aanvullende aroma's bij de mosselen (9 -12 C).

Ingrediënten

 

3-4 kg mosselen
2 uien
1 klein bosje bladselderij
1 klein bosje peterselie
2 preien
2 flesjes donker bier
50 gram boter
1 laurierblaadje
vers gemalen peper

tartaresaus:
2 hardgekookte eieren
2 sjalotjes
versgemalen peper
zout
2 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels gahakte bieslook
8 eetlepels mayonaise

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee