| |
Snijd de varkenshaas in blokjes van 5 cm
en bestrijk ze met de uitgeperste knoflook. Roer de cayennepeper door de
paprikapasta, besmeer de blokjes vlees hiermee en laat ze minstens 24
uur marineren. Was de mosselen onder stromend water goed schoon en laat
ze uitlekken. Laat de mosselschelpen zich openen in de witte wijn met de
ui, de peterselie, het laurierblad en 1 teentje knoflook; verwarm dit
geheel 2 minuten op hoog vuur. Neem de mosselen uit de pan en haal ze
uit de schelpen. Zeef het kookvocht. Verwarm de olie met de boter in een
braadpan met dikke bodem en bak de stukjes varkensvlees rondom bruin.
Strooi er zout over en doe de mosselen erbij. Blus het geheel met het
mosselkookvocht en laat dit iets inkoken. Bestrooi het gerecht met de
peterselie en geef er partjes citroen bij. Serveer direct met stokbrood
of pommes frites en een salade.
|
Ingredienten |
750
gram varkenshaas
4 teentjes knoflook
½ theelepel cayennepeper
3
eetlepels rode paprikapasta
½ deciliter olijfolie
50 gram boter, zout
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 citroenen
1 kilogram mosselen
1 deciliter witte wijn
1 ui
1 takje peterselie
1 takje selderij
1 laurierblad
1 teentje knoflook
|
Bron
: Internet (en een beetje veel van Theet)
|