Spaanse (BBQ)

 

Omhoog

Dit recept is het meest geschikt voor de barbecue!!!

Grillen: Uien en paprika met zout bestrooien, met olie bedruppelen en samen in in een goed ingevette grillmand 10 minuten grillen. Regelmatig omscheppen.

De chorizo worst in plakjes snijden en met rode peper en tomaatjes aan uien toevoegen en ca 5 minuten grillen.

De helft van het uienmengsel uit de grillmand in een kom scheppen. De helft van de mosselen in de grillmand leggen en de mosselen ca. 5 minuten grillen tot ze allemaal openstaan. Regelmatig omscheppen en de inhoud van de grillmand in een schaal scheppen.

Het apart gehouden uienmengsel in de grillmand scheppen en de rest van de mosselen toevoegen en alles ca. 5 minuten grillen tot alle mosselen openstaan. De inhoud van de grillmand ook in de schaal scheppen. Lekker metstokbrood.

TIP: Makkelijk te bereiden in de schotelbraai. Maar dat kan dan in één keer, want de schotelbraai is groot genoeg. (Kan ook in een grote pan, in minimaal 15 minuten bereiden)

Hoofdgerecht ingrediënten voor 3 personen 2 kg mosselen
2 rode uien, in dunne partjes
2 groene paprika's, in dunne repen
2 eetlepels olijfolie
100 gram Chorizo, stukje
1 rode peper met zaadjes, fijngehakt
1 bakje chorizo tomaatjes
een grillmand voor de BBQ
 

 


Copyright © 2006 SiejoKee