Soep met Venkel

 

Omhoog

Spoel de mosselen onder koud stromend water af. Gooi de kapotte mosselen en degene die na een ferme tik niet dichtgaan weg. Kook de mosselen in een grote pan met de witte wijn afgedekt op een hoog vuur in 6-8 min gaar. Af en toe omschudden. Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en uit de schelp. Bewaar ca 12 mosselen voor de garnering. Bekleed een zeef met keukenpapier en hang deze in een kom. Giet het mosselvocht door de zeef.Maak de venkel schoon en snijd deze in vieren en dunne repen. Verhit in een grote pan de olijfolie en fruit hierin de venkel ca 1 minuut. De wotel al omscheppend ca 1 min meebakken. Doe het mosselvocht en de visbouillon erbij en breng dit alles aan de kook. Laat dit alles 5-7 min koken tot alle groenten beetgaar zijn. Meng de slagroom en mosselen zonder schelp door de soep. Laat de soep nog ca 2 min zachtjes doorkoken en bind deze eventueel met een beetje allesbinder. Breng alles op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 kommen. Leg de mosselen in de schelp in de soep. Serveer de soep met warm stokbrood. 

Ingredienten 1 kg panklare mosselen
300 ml witte wijn1 
1 venkelknol
1 el olijfolie
1 gesnipperde ui
1 winterwortel, in dunne plakjes
500 ml warme visbouillon van tablet
125 ml slagroom
allesbinder

Bron : AH Allerhande

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee