Spoel de mosselen onder koud stromend water af. Gooi de kapotte mosselen en
degene die na een ferme tik niet dichtgaan weg. Kook de mosselen in een
grote pan met de witte wijn afgedekt op een hoog vuur in 6-8 min gaar.
Af en toe omschudden. Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en
uit de schelp. Bewaar ca 12 mosselen voor de garnering. Bekleed een zeef
met keukenpapier en hang deze in een kom. Giet het mosselvocht door de
zeef.Maak
de venkel schoon en snijd deze in vieren en dunne repen. Verhit in een
grote pan de olijfolie en fruit hierin de venkel ca 1 minuut. De wotel
al omscheppend ca 1 min meebakken. Doe het mosselvocht en de visbouillon
erbij en breng dit alles aan de kook. Laat dit alles 5-7 min koken tot
alle groenten beetgaar zijn. Meng
de slagroom en mosselen zonder schelp door de soep. Laat de soep nog ca
2 min zachtjes doorkoken en bind deze eventueel met een beetje allesbinder.
Breng alles op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 kommen.
Leg de mosselen in de schelp in de soep. Serveer de soep met warm
stokbrood.