SiejoKee

 

Omhoog

Voorgerecht voor 4 personen.

Verhit   de olijfolie in een ruime braadpan. Fruit de fijngesneden ui en de fijngesneden knoflook tot deze lichtbruin zijn. Voeg de mosselen toe en bestrooi deze ruim met vers gemalen peper. Laat even aanbraden. Voeg de in partjes gesneden tomaten en ketchup toe. Schep de inhoud van de pan om. Blus af met de witte wijn en plaats een deksel op de pan. Laat de pan een 5 tal minuten op hoog vuur garen onder voortdurend roeren. Verdeel de inhoud over  4 ruime kommen en schep uit de pan nog wat saus over de mosselen en ingredienten.

 

TIP:   Heerlijk met ruim vers stokbrood

 

Ingredienten 6 rijpe tomaten
6 gepelde teentjes knoflook
2 dl droge witte wijn
4 gepelde uien
2 eetlepels hot ketchup
olijolie
vers gemalen peper

1 kg mosselen

Bron :  SiejoKee himself

 

 


Copyright 2006 SiejoKee