Salade

 

Omhoog

Maaltijdsalade voor 4 personen

Halveer de olijven en schep ze door de mosselen. Pel de sjalotjes en snijd ze in smalle ringetjes. Voeg ze bij de mosselen. Scheur de blaadjes ijsbergsla iets kleiner. Pel de eieren en hak ze fijn of pureer ze met de staafmixer. Pers het teentje knoflook erboven. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees heel fijn. Snijd de ansjovisfilets in stukjes. Voeg deze met 2 eetlepels peterselie en de andere ingrediŽnten voor de dressing bij het eimengsel. Schik het mosselmengsel op de sla, giet de dressing erover en garneer met peterselie. serveer er grof bruinbrood met boter bij.

Wijntip : serveer er een Elzasser Edelzwicker of een Elzasser Pinot blanc bij. Ook een Italiaanse Soave smaakt hier verfrissend en verrukkelijk bij.

IngrediŽnten

Mosselsalade

50 gram groene olijven met piment
50 gram zwarte olijven zonder pit
500 gram gekookte mosselen
2 sjalotjes
1 krop ijsbergsla

Voor de dressing:
2 hardgekookte eieren
1 teentje knoflook
1 gele of rode paprika
3 eetlepels gehakte peterselie
1 deciliter olijfolie
3 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd
3 ansjovisfilets
peper en zout

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee