Romesco

 

Omhoog

Voor de romescosaus moeten de tomaat en de knoflook 30 minuten in een niet-ingevette schaal in een oven van 175C gezet worden. Doe de paprika en de Spaanse peper in een steelpan met het water en 3 eetlepels azijn. Breng dit aan de kook, doe een deksel op de pan en laat het 5 minuten zachtjes koken. (gebruik je Spaanse peper, doe deze dan later in de keukenmachine). Verhit een eetlepel olie in een kleine pan en bak daarin het brood tot het aan beide zijden goudbruin is. Doe het dan in een keukenmachine of een blender. Fruit in dezelfde olie de amandelen tot ze goudbruin zijn en doe ze ook in de keukenmachine samen met de gekookte paprika en Spaanse peper, de knoflook en de tomaat. Laat de machine draaien terwijl je langzaam de resterende halve kop olie, de resterende theelepel azijn, zout en peper toevoegt. Giet het geheel door een zeef, voeg zout naar smaak toe en bewaar het in een schaal op kamertemperatuur.

Kook de mosselen met wat witte wijn en verse groenten al omscheppend 5 minuten tot de schelpen open zijn.  Serveer de mosselen op de schaal en zet het schaaltje met saus in het midden. De saus kan de dag tevoren gemaakt worden, de mosselen een paar minuten van tevoren. Bewaar de saus op kamertemperatuur en dien deze bij kamertemperatuur op.  

 

Ingredienten 1 grote rijpe tomaat
5 teentjes knoflook, gepeld
1 gedroogde rode paprika
gedroogde Spaanse peper of theelepel chilipeper
kop water
3 eetlepels plus 1 theelepel rode wijnazijn
kop plus 1 eetlepel olijfolie
vloerboterham van een halve cm
10 geblancheerde amandelen
zout en vers gemalen peper

Bron : Internet

 

 


Copyright 2006 SiejoKee