Pilaf

 

Omhoog

 

Was de mosselen. Verwijder de beschadigde of open mosselen. Snijd de gewassen prei, gepeld ui en de geschrapte winterwortel in grove stukken en hak de peterselie. Kook de mosselen 5 minuten in de witte wijn met de groenten en versgemalen peper totdat de mosselen open en gaar zijn. Schep af en toe om. Laat de mosselen iets afkoelen en haal ze uit de schelpen. Bewaar enkele schelpen met mossel als garnering. Snipper de lente-uitjes en de helft van het loof. Fruit ze in de olie. Voeg de rijst en de kerriepoeder toe en bak al omscheppend 2 minuten. Voeg volgens de gebruiksaanwijzing op de rijstverpakking in gedeelten de bouillon en kookroom toe. Kook de doperwten 3 minuten. Schep ze samen met de mosselen, de garnalen en de geraspte kaas door de rijst. Garneer de schotel met de achtergehouden mosselen in de schelp en partjes citroen en serveer er een frisse groene salade bij.

Wijntip : dat wordt smullen met een droge witte Entre-Deux-Mers, een dito Bergerac of een Italiaanse Soave (9-11 C)

Ingrediënten

2 kg mosselen
1 prei
1 ui
1 kleine winterwortel
2 takjes peterselie
versgemalen peper
2 deciliter witte wijn
4 lente-uitjes
2 eetlepels olijfolie
250 gram risottorijst
1 theelepel kerriepoeder
4 deciliter kippen- of visbouillon
1 deciliter kookroom
100 gram garnalen
100 gram diepvrieserwten
100 gram geraspte belegen kaas
1 citroen

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee