Met kruiden

 

Omhoog

Mosselen grondig wassen onder koud stromend water. Kapotte schelpen en open mosselen, die na een ferme tik niet sluiten verwijderen. Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Bieslook in stukjes van 1 cm knippen. Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken. Kervelblaadjes van steeltjes plukken..

In (mossel)pan boter verhitten, ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen. Wijn en crème fraîche erdoor roeren en 1 minuut mee verwarmen. Mosselen en kruiden in pan doen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen in 5 à 8 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Pan  af en toe goed schudden. Ongeopende mosselen verwijderen. Moselen in pan serveren, met knapperig stokbrood.

TIP: hier kan heel goed een flesje Rémy Pannier Sauvignon bij

Ingredienten

1 kg verse mosselen
1 ui
1 teentje knoflook
1 zakje bieslook ca. 25 gram
1 zakje peterselie ca. 30 gram
1 zakje kervel ca. 15 gram
1 eetlepel boter
1 visbouillontablet
2,5 dl droge witte wijn
1 bekertje crème fraîche 125 ml

Bron : Allerhande 7-2002

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee