| |
|
Mosselen
grondig wassen onder koud stromend water. Kapotte schelpen en open
mosselen, die na een ferme tik niet sluiten verwijderen. Ui en knoflook
pellen en fijn snipperen. Bieslook in stukjes van 1 cm knippen.
Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken. Kervelblaadjes van
steeltjes plukken..
In
(mossel)pan boter verhitten, ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes
bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen. Wijn en crème fraîche
erdoor roeren en 1 minuut mee verwarmen. Mosselen en kruiden in pan
doen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen in 5 à 8 minuten
koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed schudden.
Ongeopende mosselen verwijderen. Moselen in pan serveren, met knapperig
stokbrood.
TIP:
hier
kan heel goed een flesje Rémy Pannier Sauvignon bij |
Ingredienten |
1 kg verse mosselen
1 ui
1 teentje knoflook
1 zakje bieslook ca. 25 gram
1 zakje peterselie ca. 30 gram
1 zakje kervel ca. 15 gram
1
eetlepel boter
1
visbouillontablet
2,5
dl droge witte wijn
1
bekertje crème fraîche 125 ml
|
Bron
: Allerhande
7-2002
|