| |
|
Begin met het maken van de teriyakisaus.
Doe het water, de sojasaus en de wijn in een
sauspan en breng aan de kook.
Roer de poedersuiker erdoor en laat dit mengsel op
lage stand ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Doe een beetje water bij de maďzena en roer dit
tot een papje.
Roer het maďzenapapje door de saus die nu licht
gebonden is.
Rooster de sesamzaadjes in enkele druppels olie
lichtbruin.
Schep het sesamzaad in een diep bord.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de
gehaktballetjes in circa 10 minuten door en door gaar en lichtbruin.
Schep ze tijdens het bakken regelmatig om.
Rijg aan elke satéprikker 3 balletjes.
Wentel de balletjes door het sesamzaad.
Kook tijdens het bakken van de balletjes de noedels
volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar.
Verwarm de mosselen kort in het kookwater van de
broccoli.
Verdeel de uitgelekte noedels over de borden.
Leg op de noedels een stokje met gehaktballetjes.
Rangschik de uitgelekte broccoli en mosselen
eromheen.
Bestrooi het gerecht met lente/bosuitjes.
Serveer de warme saus apart.
|
Ingredienten |
4
satéprikkers
250 g (kip)gehakt
1/2 theelepel. zout
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemberpoeder
1 eiwit
4 lente/bosuitjes
500 g broccoli
200 g gekookte mosselen
2 eetlepels. sesamzaad
2 eetlepels. arachide- of zonnebloemolie
400 g noedels of eiermie
voor de saus:
125 ml water
125 ml Japanse sojasaus
50 ml witte wijn
1 eetlepel. poedersuiker
2 theelepels. maďzena
|
Bron: Boodschappen Jumbo |