| |
Kook
de mosselen ongeveer 5 minuten in wat water gaar tot ze open zijn.
Verwijder de lege schelpdelen, zodat de mossel achterblijft in de ander
helft. Bak bieslook,
knoflook en peper in de olijfolie in ongeveer 2 - 3 minuten licht bruin.
Laat dit afkoelen en meng dit samen met de peterselie en kaas in een
grote kom door elkaar. Vul de mosselschelpen op met mengsel. Strooi op
de bodem van een grote schaal het zeezout en plaats hierop de
mosselschelpen. Door het zout blijven ze rechtop staan.
Indien
er kaas over is, smeer dit dan op wat stokbrood en zet dit samen met de
schaal even onder de grill tot alles een mooi bruin korstje heeft.
Maak
de schaal verder op met de partjes citroen.
TIP:
hier
hoort een flesje Chenin blanc of Chardonnay bij. |
Ingredienten |
1 kg mosselen
2 eetl. olijfolie
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 eetl. fijngehakte bieslook
2 fijngemaakte teentjes knoflook
1 snuifje cayenne peper
vers
gemalen zwarte peper
350
gram mozzaralla kaas
citroenpartjes
zeezout
|
Bron
: Internet USA
en nogal wat fantasie van Theet.
|