Mozzarella

 

Omhoog

Kook de mosselen ongeveer 5 minuten in wat water gaar tot ze open zijn. Verwijder de lege schelpdelen, zodat de mossel achterblijft in de ander helft. Bak bieslook, knoflook en peper in de olijfolie in ongeveer 2 - 3 minuten licht bruin. Laat dit afkoelen en meng dit samen met de peterselie en kaas in een grote kom door elkaar. Vul de mosselschelpen op met mengsel. Strooi op de bodem van een grote schaal het zeezout en plaats hierop de mosselschelpen. Door het zout blijven ze rechtop staan. 
Indien er kaas over is, smeer dit dan op wat stokbrood en zet dit samen met de schaal even onder de grill tot alles een mooi bruin korstje heeft.
Maak de schaal verder op met de partjes citroen.

TIP: hier hoort een flesje Chenin blanc of Chardonnay bij.

Ingredienten

1 kg mosselen
2 eetl. olijfolie
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 eetl. fijngehakte bieslook
2 fijngemaakte teentjes knoflook
1 snuifje cayenne peper
vers gemalen zwarte peper
350 gram mozzaralla kaas
citroenpartjes
zeezout

Bron : Internet USA en nogal wat fantasie van Theet.

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee