Midia Dolma

 

Omhoog

Kook de mosselen in de wijn in een afgedekte pan totdat de mosselen open zijn. Haal ze van het vuur en laat ze afkoelen. Zeef en bewaar het mosselkookvocht. verwarm de olijfolie in een bakpan en bak de uien licht totdat ze zacht zijn. Voeg de rijst en de pijnboompitten toe en laat deze 3 tot 5 minuten zachtjes bakken. Roer er de kippen- en mosselbouillon door en de overige ingrediënten, behalve de peterselie. Bedek de pan en laat deze 35 minuten sudderen of totdat de rijst zacht maar wel stevig is. Meng de gehakte peterselie erdoor. Schep dit over de halve schelpen en laat het afkoelen. Garneer dit met de plakjes citroen.

TIP: je geniet maximaal met een glaasje Pinot Blanc

Ingredienten


1 kg mosselen
1 glas witte wijn
2 eetl. olijfolie
1 kop gehakte ui
0,5 kop ongekookte rijst
1/4 kop gehakte pijnboompitten
1 kop ongezouten kippenbouillon
mosselkookvocht
1/3 kop krenten
0,5 theel. kaneelpoeder
zout en peper
2 eetl. gehakte verse peterselie
plakjes citroen

Bron : Internet USA

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee