Mosselen
goed wassen in bak onder stromend koud water. Schelpen die stuk zijn
verwijderen. De knoflook schoonmaken en kleinsnijden. Harde kern
van venkel verwijderen, venkel over breedte in dunne reepjes snijden.
Venkelgroen bewaren voor latere opmaak. De gesneden venkel afspoelen.
In
een grote ruime pan de olijfolie op temperatuur brengen en de blokjes
spek uitbakken. Neem de spekjes uit de pan en laat deze uitlekken op wat
keukenpapier.
Bak
de knoflook en reepjes venkel al roerende ongeveer 5 minuten in het
bakvet, totdat de venkel zacht is. Voeg de Noilly Prat, de dragon en de
mosselen toe. Laat de mosselen in ongeveer 5 tot 8 minuten gaar koken
totdat de mosselen open zijn. Schud de pan af en toe heel goed om. Haal
de mosselen die niet open zijn gegaan eruit.
Schep
het venkelgroen en de spekjes door de mosselen.
TIP:
Overheerlijk
met ciabattabrood en sausjes ..
WIJNTIP:
Laboure-Roi
Bourgoigne Chardonnay