Mediterranee

 

Omhoog

Mosselen goed wassen in bak onder stromend koud water. Schelpen die stuk zijn verwijderen. De knoflook schoonmaken  en kleinsnijden. Harde kern van venkel verwijderen, venkel over breedte in dunne reepjes snijden. Venkelgroen bewaren voor latere opmaak. De gesneden venkel afspoelen.

In een grote ruime pan de olijfolie op temperatuur brengen en de blokjes spek uitbakken. Neem de spekjes uit de pan en laat deze uitlekken op wat keukenpapier.

Bak de knoflook en reepjes venkel al roerende ongeveer 5 minuten in het bakvet, totdat de venkel zacht is. Voeg de Noilly Prat, de dragon en de mosselen toe. Laat de mosselen in ongeveer 5 tot 8 minuten gaar koken totdat de mosselen open zijn. Schud de pan af en toe heel goed om. Haal de mosselen die niet open zijn gegaan eruit. 

Schep het venkelgroen en de spekjes door de mosselen.

 

TIP:  Overheerlijk met ciabattabrood en sausjes ..

WIJNTIP: Laboure-Roi Bourgoigne Chardonnay

 

Ingredienten

Hoofdgerecht voor 2 personen


2 kg verse mosselen
1 teentje knoflook
1 venkel van ong. 350 gram
1 ons spekblokjes
1 theelepel gedroogde dragon
0,5 dl Noilly Prat

Bron : (Ze zeggen dat ze op de kleintjes letten ??)

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee