LitdeFrisee

 

Omhoog

Voorgerecht voor 4 personen
Schil de gember en snijd de helft grof. De rest wordt heel fijn gesneden. Pers de limoenen uit. Verwijder de steeltjes van de korianderblaadjes. Snijd de sereh in stukken. Breng in een pan de kokosmelk, de grofgesneden gember, de korianderstelen, sereh, laos, 25 gram suiker, Ĺ dl limoensap, Ĺ dl vissaus en trassi aan de kook. Laat dit op een middelhoog vuur in ca. 25 minuten tot ongeveer eenderde inkoken tot een lichtgebonden curry.
Breng ondertussen in een pannetje de gember met de rest van de suiker en 3dl water aan de kook en laat dit  ca. 15 minuten inkoken tot een stroperig mengsel. Pel de knoflook en hak deze fijn evenals de sjalot.
Zeef het currymengsel en pureer deze met de korianderblaadjes (32 blaadjes achterhouden voor garnering) met een keukenmachine of staafmixer.
Was de mosselen onder koud water. Verhit de mosselen, de rest van de vissaus, knoflook en sjalot ca. 1 minuut in een afgedekte pan. Voeg de rest van de limoensap toe en laat de mosselen koken tot alle schelpen geopend zijn. Af en toe omschudden. Ongeopende mosselen weggooien. 
Neem de mosselen uit de schelp en schep deze door de groene curry, en laat deze even mee warmen. Maar NIET koken.. Bestrooi 4 diepe borden royaal met zeezout. Rangschik hierop de schelpen allen in dezelfde richting. Schep de gemberconfit in de schelpen. Leg de mossel met een klein schepje saus in de schelp. Mosselen bedekken met een korianderblaadje.

 

TIP: schenk hierbij een fluwelen chardonnay uit CaliforniŽ, Chili of AustraliŽ

Ingredienten

100 gram verse gember
30 gram verse koriander
1 serehstengel
6 limoenen
400 ml kokosmelk (klappermelk) 1 theelepel Laos
75 gram suiker
Ĺ dl+2 eetlepels Thaise vissaus
mespunt Trassi (Conimex)
1 teentje knoflook

Bron : Allerhande

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee