| |
Kneus het citroengras om de smaak en
geur los te maken en snijd deze grof, julienne. Snijd de peper, laos,
gember en rode ui in grove stukken.
Doe ongeveer eenzesde van de gesneden specerijen en een kwart van de ui
in een laag gewone olie (ongeveer 0,4 l) in een kleine pan en laat
minimaal een uur staan op een laag vuur. Hoe langer je dit mengsel laat
staan, hoe sterker de smaak in de olie terugkomt.
Doe de wijn in een hoge pan en zet deze op een laag vuur. Voeg de rest
van de gesneden specerijen toe, maar bewaar de rode ui.
Voeg 1 theelepel tomatenpuree toe. Voeg nu de kokosroom en vissaus toe
en laat het geheel op hoog vuur koken. Na ongeveer 10 minuten is de saus
eentiende ingekookt. Voeg nu de mosselen en de limoenblaadjes toe.
Kook de mosselen in ongeveer 3 minuten gaar op hoog vuur tot ze open
zijn.
Zet in de tussentijd een pan water op voor de noodles. Kook de noodles
op middelhoog vuur gaar in 2 a 3 minuten. Snijd de paksoi, de wortelen
en de bosui in grove stukken. Snijd de
koriander fijn. Zeef de zelfgemaakte olie en schenk een scheut in de
wok. Bak op hoog vuur in 2minuten de paksoi, wortel en bosui in de olie.
Lek de noodles uit en druppel er wat zelfgemaakte olie over. Leg de
noodles op het midden van het bord, leg wat wokgroente eroverheen, schep
hierover de mosselen en schenk wat saus over het geheel.
Garneer met de koriander en de rode ui en serveer naar smaak met een
halve limoen.
TIP:
Heerlijk met een Belgisch Witbier! |
Ingredienten |
2
stengels citroengras
2 a 3 rode pepers (naar wens)
1 stuk van 3 cm (1 duim) laos
1 stuk van 3 cm (1 duim) gember
1 rode ui
0,4 l olijfolie
0,4 l witte wijn
1 theelepel tomatenpuree
1 blik kokosroom
ongeveer 2 eetlepels vissaus
2 kilo mosselen
3 limoenblaadjes
1 pak (250 g) eiernoodles
1 krop paksoi
2 winterpenen
2 stengels bosuien
half bosje koriander
1 limoen
|
Bron
: Internet USA (en een beetje van SiejoKee)
|