Gegratineerd

 

Omhoog

Voorgerecht voor 4 personen

Maak eerst de kruidenboter. Meng daarvoor een geperst teentje knoflook, gehakte peterselie, zout en versgemalen peper door de boter. Was de mosselen. Kook ze 5 minuten in de witte wijn met bouillontablet. Schep regelmatig om. Haal de mosselen los uit de schelpen en leg ze erin terug. Verdeel ze over 4 ovenvaste schaaltjes of borden. Leg klontjes kruidenboter op de mosselen en strooi de geraspte kaas erover. Schuif het gerecht daarna even onder een hete grill (of voorverwarmde oven van 200 c) totdat de kaas licht gesmolten is. Presenteer er stokbrood of geroosterd boord erbij.

Wijntip : Zo'n geurig mosselaroma vraagt om een Elzasser Pinot Blanc of een iets mildere wittewijn uit Rheinessen (9-11 C)

Ingrediënten


1 teentje knoflook
2 eetlepels peterselie
75 gram boter
zout
versgemalen peper
48 verse grote mosselen
2 dl witte wijn
1 groenten- of visbouillontablet 
150 gram geraspte belegen boerenkaas
stokbrood of geroosterd witbrood

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee