De Swaen

 

Omhoog

Hoofdgerecht voor 4 personen

Voorbereiding
Verdeel de heilbot in reepjes van circa 3 cm en haal ze door de bloem.Halveer de paprikaís, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Veeg de champignons met een kwastje of keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de komkommer en de tomaat in dunne plakjes.
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de helft van de boter in de mosselpan en laat de ui, de knoflook, het groen van de prei en het laurierblaadje kort fruiten. 
Blus af met de wijn. Doe de mosselen in de pan en laat ze op hoog vuur met het deksel op de pan circa 5 minuten koken tot de schelpen open staan. 
Schud ze in die tijd een paar keer om. Giet de mosselen af in een vergiet en vang het kookvocht op. Zeef het kookvocht door een fijne zeef die met een natgemaakte doek is bekleed. 
Haal de mosselen uit de schelpen als ze iets zijn afgekoeld. 
Verkruimel het brood en meng er de kaas door.
Bereiding:
Neem een grote koekenpan en doe hierin 5 eetlepels olijfolie. Zet de pan op een laag vuur en verhit de olijfolie langzaam.Doe de scampiís met het gepelde teentje knoflook in de pan en laat deze even kleuren. Voeg de mosselen toe, roerbak deze even en doe er de paprika, ui en champignons bij. Laat het mengsel op laag vuur een minuut doorgaren.Bak intussen in een aparte koekenpan in 2 eetl. olijfolie de heilbot. Schroei de vis eerst op hoog vuur snel dicht en laat vervolgens op laag vuur nagaren.
Zet terwijl de vis gaart, het vuur onder het scampi/mosselenmengsel hoog, voeg de grillkruiden en gehakte peterselie naar smaak toe. Roer goed door en doe er de maÔs, plakjes tomaat en komkommer bij. Roer nogmaals goed door, blus af met de wijn en laat het geheel heel even inkoken. Verdeel het mengsel over de borden en leg er als laatste de gebakken heilbot bij.

IngrediŽnten

 

400 g heilbotfilet
4 eetl. bloem
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
1 ui
250 g champignons
1/2 komkommer
4 tomaten
7 eetl. olijfolie
16 scampiís
1 teentje knoflook
20 grote mosselen in de schelp
1 theel. grillkruiden
fijngehakte peterselie
1 blikje maÔs
1/2 l. droge witte wijn

Suggestie:

Serveer met stokbrood en knoflooksaus en drink er een glas droge, witte wijn bij

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee