CurryCream

 

Omhoog

Kook de mosselen in een pan met de wijn. Giet de mosselen af nadat ze allemaal open zijn gegaan en bewaar hierbij het vocht.  Zeef het kookvocht door een fijne zeef. Doe de mosselen in de schelp terug in de pan. Dek de pan af en zet deze even opzij. Smelt de boter in een andere pan. Voeg de wortel en de ui toe en laat deze ongeveer 2 minuten boven laag vuur koken totdat de groenten zacht, maar niet bruin zijn. Voeg de rozijnen, kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Laat deze, al roerende, ongeveer 1 minuut meekoken. Voeg al roerende langzaam het kookvocht toe. Schil de appel, snijd hem in partjes en voeg deze toe aan de saus. Laat alles nog 5 minuutjes sudderen. Voeg de room toe. Schenk de saus over de mosselen en verhit deze nog even. Serveer alles tegelijk met stokbrood.

 

Ingredienten


1 kg schoongemaakte mosselen
2 glazen witte wijn
30 gram boter
1 fijngehakte ui
 1 fijngesneden wortel
30 gram rozijnen
1 . theel. kerriepoeder
1 eetlepel tomatenpuree

1 kleine appel
150 ml room

Bron : Internet (USA)

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee