| |
Kook
de mosselen in een pan met de wijn. Giet de mosselen af nadat ze
allemaal open zijn gegaan en bewaar hierbij het vocht.
Zeef het kookvocht door een fijne
zeef. Doe de mosselen in de schelp terug in de pan. Dek de pan af en zet
deze even opzij. Smelt de boter in een andere pan. Voeg de wortel en de
ui toe en laat deze ongeveer 2 minuten boven laag vuur koken totdat de
groenten zacht, maar niet bruin zijn. Voeg de rozijnen, kerriepoeder en
de tomatenpuree toe. Laat deze, al roerende, ongeveer 1 minuut meekoken.
Voeg al roerende langzaam het kookvocht toe. Schil de appel, snijd hem
in partjes en voeg deze toe aan de saus. Laat alles nog 5 minuutjes
sudderen. Voeg de room toe. Schenk de saus over de mosselen en verhit
deze nog even. Serveer alles tegelijk met stokbrood.
|
Ingredienten |
1
kg schoongemaakte mosselen
2 glazen witte wijn
30 gram boter
1 fijngehakte ui
1
fijngesneden wortel
30 gram rozijnen
1 . theel. kerriepoeder
1 eetlepel
tomatenpuree
1
kleine appel
150
ml room
|
Bron
: Internet (USA)
|