Chili peper

 

Omhoog

Geef voor je het gerecht gaat bereiden open mosselen een stevige tik en gooi ze weg als ze niet binnen 1 minuut dichtgaan. Het omgekeerde geldt voor gekookte mosselen. Gooi na het koken de gesloten exemplaren weg.

Hak de chilipepers grof en verwijder het zaad. Snijd vervolgens de tomaten in blokjes. Verhit de arachide-olie in een grote, zware pan en fruit er de knoflook en sjalotjes zachtjes gaar in. Schep er de tomaten en de chilipepers door en laat 10 minuten sudderen. Doe de mosselen en de witte wijn bij het mengsel in de pan, leg er het deksel op en laat circa 5 minuten stomen, waarbij je de pan regelmatig schudt tot de mosselen open zijn. Strooi er de peterselie over. Dien op en geef er het stokbrood apart bij.

TIP: neem wat extra chilipepers als je een echte chili liefhebber bent !

 

Ingredienten

voorgerecht voor 6 personen


2 verse chilipepers
6 tomaten
2 eetl. arachide olie
2 teentjes knoflook
 2 gesnipperde sjalotjes
1 kg verse mosselen
2 eetl. witte wijn
2 eetl. gehakte peterselie

Bron : Internet (en een beetje van mijzelf)

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee