| |
Geef
voor je het gerecht gaat bereiden open mosselen een stevige tik en gooi
ze weg als ze niet binnen 1 minuut dichtgaan. Het omgekeerde geldt voor
gekookte mosselen. Gooi na het koken de gesloten exemplaren weg.
Hak de chilipepers grof en verwijder het zaad. Snijd vervolgens de
tomaten in blokjes. Verhit de arachide-olie in een grote, zware pan en
fruit er de knoflook en sjalotjes zachtjes gaar in. Schep er de tomaten
en de chilipepers door en laat 10 minuten sudderen. Doe de mosselen en
de witte wijn bij het mengsel in de pan, leg er het deksel op en laat
circa 5 minuten stomen, waarbij je de pan regelmatig schudt tot de
mosselen open zijn. Strooi er de peterselie over. Dien op en geef er het
stokbrood apart bij.
TIP:
neem wat extra
chilipepers als je een echte chili liefhebber bent !
|
Ingredienten
voorgerecht
voor 6 personen
|
2 verse
chilipepers
6 tomaten
2
eetl. arachide olie
2 teentjes knoflook
2
gesnipperde sjalotjes
1 kg verse mosselen
2 eetl. witte wijn
2
eetl. gehakte peterselie
|
Bron
: Internet (en een beetje van mijzelf)
|