Belgisch

 

Omhoog

Snijd de uien, sjalotjes en selderie fijn. Smelt de boter in een diepe bakpan. Voeg de mosselen toe en roer deze. Giet het bier  erbij, voeg de peper en een klein beetje zout toe. Bedek de bakpan en kook de mosselen boven een matig vuur tot ze allemaal geopend zijn. Verwijder de mosselen en bewaar het kookvocht. Maak de mosselen open en verwijder de ene helft van de schelp waarin de mossel NIET zit. Leg de mosselen op een grote schaal. Giet het kookvocht in een kleinere pan. Vermeng de bloem met een beetje water en voeg dit toe aan het kookvocht. Verhit de saus tot het kookpunt. Sla de eidooiers en de room los en meng dit al roerende met een beetje warme melk. Giet het mengsel in de sauspan onder voortdurend roeren tot de saus dikker wordt. de saus mag NIET koken !! 

Giet de saus over de mosselen en serveer deze uit.

TIP: Heerlijk met een glas witbier. (Natuurlijk uit de reeks PeeKlak, Hoegaerden of Celis White)

Ingredienten


2 - 2,5 kg mosselen
2 uien
2 sjalotjes
1 stengel selderie
1 eetl. boter
1 flesje Belgisch witbier (PeeKlak,Hoegaerden, Celis)
1 theel. bloem
3 eierdooiers
150 gr room
zout en peper

Bron : Internet (en een beetje veel van Theet)

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee