| |
Snijd
de uien, sjalotjes en selderie fijn. Smelt de boter in een diepe bakpan.
Voeg de mosselen toe en roer deze. Giet het bier erbij, voeg de
peper en een klein beetje zout toe. Bedek de bakpan en kook de mosselen
boven een matig vuur tot ze allemaal geopend zijn. Verwijder de mosselen
en bewaar het kookvocht. Maak de mosselen open en verwijder de ene helft
van de schelp waarin de mossel NIET zit. Leg de mosselen op een grote
schaal. Giet het kookvocht in een kleinere pan. Vermeng de bloem met een
beetje water en voeg dit toe aan het kookvocht. Verhit de saus tot het
kookpunt. Sla de eidooiers en de room los en meng dit al roerende met
een beetje warme melk. Giet het mengsel in de sauspan onder voortdurend
roeren tot de saus dikker wordt. de saus mag NIET koken !!
Giet
de saus over de mosselen en serveer deze uit.
TIP:
Heerlijk met een glas witbier.
(Natuurlijk uit de reeks PeeKlak, Hoegaerden of Celis White) |
Ingredienten |
2
- 2,5 kg mosselen
2 uien
2 sjalotjes
1 stengel selderie
1 eetl.
boter
1 flesje Belgisch witbier (PeeKlak,Hoegaerden,
Celis)
1 theel. bloem
3
eierdooiers
150
gr room
zout
en peper
|
Bron
: Internet (en een beetje veel van Theet)
|