Beignets

 

Omhoog

hapjes (tapas) voor 4 personen
Kook de mosselen 4 à 5 minuten en verwijder de schelpen.
Maak het deeg door het meel met het zout en 2 eidooiers te mengen.
Voeg het bier en meng er de olie langzaam doorheen.Laat het deeg even rusten.
Klop het eiwit flink op en voeg dit langzaam toe aan het deeg.
Haal de mossel door het deeg en bak deze in de frituur. 
Wanneer ze bruin zijn, laat de beignets uitlekken op keukenpapier. !! 

De saus: de tomatenketchup, de pimentpuree, de azijn en de fijngesneden bieslook toevoegen. 

De warme beignets dienen tezamen met de koude saus te worden geserveerd.

TIP: Heerlijk met een glas witbier. (Natuurlijk uit de reeks PeeKlak, Hoegaerden of Celis White)

Ingredienten 

 


1,2 kg mosselen
200 gram meel
2 eidooiers
3 eiwitten
4 g zout
2 dl bier
1 eetlepel olie
1 koffiekop tomatenketchup
1 theelepel pimentpuree
1 theelepel wijnazijn
1 eetlepel fijngesneden bieslook

Bron : Internet

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee