| |
Maak
de mosselen schoon. Zet ze in een grote pan op samen met de witte
wijn,gehakte uien, peterselie, peper.
Breng
ze op hoog vuur aan de kook in de bedekte pan. Laat de mosselen ongeveer
4 tot 5 minuten koken. Haal de mosselen uit de schelpen en was ze een
beetje in het kookvocht. Doe ze in een schaal en houd deze warm.
Giet
het kookvocht door een fijne zeef. Laat het kookvocht enigszins inkoken
op een hoog vuur.
Haal
de pan met saus van het vuur en voeg het met meel vermengde eigeel
toe.
Voeg
de crème fraîche toe en klop het geheel flink op.
Breng
dit alles aan de kook en voeg een klont boter toe. Breng (indien nodig)
de saus op smaak met zout en peper.
Schenk
de saus over de mosselen en garneer de mosselen met fijn gehakte
peterselie.
|
Ingredienten
gerecht
voor 4
personen
|
2
kg Mosselen
2
glazen droge witte wijn
1
soepkop fijn gesneden uien
2
soepkoppen crème fraîche
1
eigeel
50
gram meel
peterselie
zout
en peper
|
Bron
: Internet (op aanvraag van de fam. Freriks!)
|