a la Creme

 

Omhoog

Maak de mosselen schoon. Zet ze in een grote pan op samen met de witte wijn,gehakte uien, peterselie, peper. 

Breng ze op hoog vuur aan de kook in de bedekte pan. Laat de mosselen ongeveer 4 tot 5 minuten koken. Haal de mosselen uit de schelpen en was ze een beetje in het kookvocht. Doe ze in een schaal en houd deze warm.

Giet het kookvocht door een fijne zeef. Laat het kookvocht enigszins inkoken op een hoog vuur. 

Haal de pan met saus van het vuur en voeg het met meel vermengde eigeel toe. 

Voeg de crème fraîche toe en klop het geheel flink op.

Breng dit alles aan de kook en voeg een klont boter toe. Breng (indien nodig) de saus op smaak met zout en peper.

Schenk de saus over de mosselen en garneer de mosselen met fijn gehakte peterselie.

Ingredienten

gerecht voor 4  personen


2 kg Mosselen
2 glazen droge witte wijn
1 soepkop fijn gesneden uien
2 soepkoppen crème fraîche
1 eigeel
50 gram meel
peterselie
zout en peper

Bron : Internet (op aanvraag van de fam. Freriks!)

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee