Zuppa di Cozze

 

Omhoog

Maak de mosselen schoon. Verhit de olijfolie boven een matig vuur  en bak in 10 minuten de knoflook, ui en selderie licht aan tot een licht bruine kleur.
Voeg de tomaten en het vocht, de wijn, visbouillon, basilicum, zout en peper toe en laat dit op een laag pitje zonder deksel ongeveer 20 minuten pruttelen. Wel zo nu en dan goed doorroeren.
Voeg de mosselen toe. Sluit de pan af met een deksel en laat dit boven hoog vuur koken tot de mosselen open gaan.
Verdeel de mosselen over de schaaltjes. Schep de soep er over en garneer met de geraspte citroenschil.

Serveer deze Zuppa met het Italiaanse brood!!

 

Ingredienten

4 a 6 personen

 

4 á 6 dozijn mosselen 
125 ml extra virgin olijfolie
2-4 teentjes fijn gehakt knoflook
 
1/4 kopje fijngehakte ui

1/4 kopje fijn gehakte selderie

420 gram fijn gehakte Italiaanse tomaten uit blik mét het vocht

60 ml witte wijn

60 ml vis bouillon
2 eetlepels verse basilicum
peper en zout naar smaak

1 eetlepel citroen SAP??

Italiaans brood

 

Bron : Internet

 


Copyright © 2006 SiejoKee