Tapas

 

Omhoog

Kook de mosselen in 250 ml water en snijd ze fijn. Doe de olie in een bakpan en fruit de lente-uitjes. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee.
Roer de mosselen, 2 eetlepels tomatenpuree, citroensap, zout en peper erdoor. Laat het afkoelen.
Voor de witte saus de boter laten smelten in een pan, roer de bloem er doorheen.
Als het bruin wordt de pan van het vuur halen. Al roerende het mosselvocht, de melk en de peper
eraan toevoegen. Zet het 1 minuut terug op het vuur en breng het aan de kook. 
Roer totdat de saus dik wordt en van de wanden los komt.
Vul de schelpen rijkelijk met het mosselmengsel, smeer de witte saus erop en strijk deze glad.
Meng peterselie en paneermeel, doop de schelpen in het ei en daarna in het paneermeel.
Vul een diepe pan voor eenderde met olie en verwarm tot 180 graden C. Bak de mosselen in kleine hoeveelheden 2 minuten.
Serveer ze heet.

Ingrediënten 18 mosselen
2 theelepels olijfolie
2 lente-uitjes, fijngehakt
1 teen knoflook, geperst
3 eetlepels bladpeterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels citroensap
35 gram paneermeel
2 eieren, geklopt
frituurolie

Witte saus:
40 gram boter
30 gram bloem
80 ml melk
 

 


Copyright © 2006 SiejoKee