Portugees

 

Omhoog

Voorbereiding:

Hak de ontvelde teentjes knoflook fijn. Snipper de gepelde uien. Hak de peterselieblaadjes klein. Snijd het kapje van de paprika en snijd de paprika in de lengte door. Verwijder zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de plakken gekookte en rauwe ham in stukjes.

Bereiden:

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Doe de helft van de knoflook en de helft van de mosselen in de pan. Leg hier de helft van de gesneden groenten, de peterselie, het laurierblad, de chorizo en de ham op. Dek deze laag toe met de rest van de mosselen, het klontje boter en de overgebleven groenten, knoflook, ham, chorizo en peterselie. Strooi er de cayennepeper op. Giet de wijn in de pan en breng aan de kook. Temper de hittebron. Laat mosselen en het groentenmengsel ongeveer 25 minuten met het deksel op de pan staan. Schep de pan af en toe om. Als alle mosselen zich geopend hebben is het gerecht . dat ten slotte met koriander wordt bestrooid, kaar. Het kookvocht van de mosselen kan als soep worden gegeten. Eet bij dit gerecht frietjes, stokboord of rijst en salade.

 

Ingredienten

2 kg mosselen 
3 teentjes knoflook
3 uien
1 bosje peterselie
1 rode paprika
1 dikke plak gerookte ham of 50 gram hamreepjes
1 dikke plak rauwe ham met vetrandje of 50 gram spekblokjes
3 eetlepels olijfolie
1 laurierblad
100 gram chorizo in reepjes of blokjes
20 gram boter
snufje cayennepeper of scheutje tobasco
1 glas witte wijn
2 theelepels fijngehakte koriander

Bron : Boodschappen Jumbo

 


Copyright 2006 SiejoKee