| |
Voorbereiding: Hak de ontvelde teentjes knoflook
fijn. Snipper de gepelde uien. Hak de peterselieblaadjes klein. Snijd
het kapje van de paprika en snijd de paprika in de lengte door.
Verwijder zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd
de plakken gekookte en rauwe ham in stukjes. |
Bereiden:
Verhit de olijfolie in
een wok of hapjespan. Doe de helft van de knoflook en de helft van de
mosselen in de pan. Leg hier de helft van de gesneden groenten, de
peterselie, het laurierblad, de chorizo en de ham op. Dek deze laag toe
met de rest van de mosselen, het klontje boter en de overgebleven
groenten, knoflook, ham, chorizo en peterselie. Strooi er de
cayennepeper op. Giet de wijn in de pan en breng aan de kook. Temper de
hittebron. Laat mosselen en het groentenmengsel ongeveer 25 minuten met
het deksel op de pan staan. Schep de pan af en toe om. Als alle mosselen
zich geopend hebben is het gerecht . dat ten slotte met koriander wordt
bestrooid, kaar. Het kookvocht van de mosselen kan als soep worden
gegeten. Eet bij dit gerecht frietjes, stokboord of rijst en salade.
|
Ingredienten |
2
kg mosselen
3 teentjes knoflook
3 uien
1 bosje peterselie
1 rode paprika
1 dikke plak gerookte ham of 50 gram hamreepjes
1 dikke plak rauwe ham met vetrandje of 50 gram spekblokjes
3 eetlepels olijfolie
1 laurierblad
100 gram chorizo in reepjes of blokjes
20 gram boter
snufje cayennepeper of scheutje tobasco
1 glas witte wijn
2 theelepels fijngehakte koriander
|
Bron :
Boodschappen Jumbo
|