| |
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding
|
Was de mosselen. Doe de wijn in een grote kookpan, hak
de tijm, de sjalotten, de peterselie en de knoflook fijn. Voeg bij dit .
Breng aan de kook en voeg er de mosselen bij. Haal ze uit de kookpan
(Zonder het kookvocht weg te gieten), zodra de mosselschelpen geopend
zijn (na ca. 10 minuten). Gooi de niet geopende schelpen weg. Houd de
mosselen warm.
Laat het mosselkookvocht op hoog vuur gedurende 5
minuten inkoken. Zeef de kruiden er uit. Voeg er de cayennepeper en de
helft van de room bij. Laat nog ongeveer 2 minuten doorkoken. Meng de
eierdooiersmet 2 lepels van het kookvochten giet dan bij de rest van het
kookvocht.
Doe de mosselen terug bij het kookvocht. Doe er de
rest van de room bij en warm even op, zonder aan de kook te
brengen. Dien onmiddellijk op in soepborden.
|
Ingrediënten
|
33
kg mosselen
0,5 liter droge witte wijn
0,25 liter slagroom
2 eidooiers
4 sjalotten
4 takjes peterselie
1 takje tijm
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 mespuntje cayennepeper
|
Suggestie:
Serveer met stokbrood en knoflooksaus en drink er een glas droge, witte wijn bij
|
|