Mouclade

 

Omhoog

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiding
Was de mosselen. Doe de wijn in een grote kookpan, hak de tijm, de sjalotten, de peterselie en de knoflook fijn. Voeg bij dit . Breng aan de kook en voeg er de mosselen bij. Haal ze uit de kookpan (Zonder het kookvocht weg te gieten), zodra de mosselschelpen geopend zijn (na ca. 10 minuten). Gooi de niet geopende schelpen weg. Houd de mosselen warm.

Laat het mosselkookvocht op hoog vuur gedurende 5 minuten inkoken. Zeef de kruiden er uit. Voeg er de cayennepeper en de helft van de room bij. Laat nog ongeveer 2 minuten doorkoken. Meng de eierdooiersmet 2 lepels van het kookvochten giet dan bij de rest van het kookvocht.

Doe de mosselen terug bij het kookvocht. Doe er de rest van de room bij en warm even op, zonder aan de kook te brengen.  Dien onmiddellijk op in soepborden.

 

Ingrediënten

 

33 kg mosselen
0,5 liter droge witte wijn
0,25 liter slagroom
2 eidooiers
4 sjalotten
4 takjes peterselie
1 takje tijm
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 mespuntje cayennepeper

Suggestie:

Serveer met stokbrood en knoflooksaus en drink er een glas droge, witte wijn bij

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee