Loch Fyne

 

Omhoog

Maak de zalmmousse door alle ingrediënten in een blender te mixen. Kook de mosselen slechts enkele minuten totdat ze enigszins geopend zijn.
Vul de schelpen met de mousse. Bind hierna de schelpen dicht met een touwtje om de schelpen heen en laat ze nog enige minuten doorkoken.
Maak de saus door 5 gram sjalotten in de hete boter aan te bakken. Doe de witte wijn erbij. Laat dit tot de helft inkoken. Doe hierna het mosselnat erbij en laat dit wederom tot de helft inkoken. Roer de slagroom erdoor en druk alles door een zeef.
Knip de touwtjes door en schik de mosselen op een bord. Overgiet de mosselen met de saus en garneer verder af met de zalmeitjes en de bieslook.

 

WIJNTIP: Laboure-Roi Bourgoigne Chardonnay

 

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 2 personen

1 kg mosselen

Zalmmousse:
400 gr zalmfilet
1 sjalotje
2 eiwitten (75 gram)
250 ml room
cognac 
cayennepeper
peper
zout

Saus:
20 gr zalmeitjes
20 gr boter
250 ml room
150 ml mosselnat
30 mil witte wijn
10 gr bieslook
1 sjalotje
zout
peper

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee