Krieltjessalade met Mosselen

 

Omhoog

Voorbereiding:

Kook de krieltjes in water met zout in 5-6 minuten beetgaar of volgens de aanwijzing op de  verpakking. Giet ze af en spoel er koud water over. Controleer de mosselen en verwijder de beschadigde exemplaren.

Bereiden:

Kook de mosselen met de witte wijn 2-3 minuten totdat de schelpen open zijn. Schud ze even om. Schep de mosselen uit de pan en haal ze, op enkele voor de garnering na, uit de schelp. Bewaar 3 eetlepels kookvocht voor de dressing. Verdeel de sla over 4 borden. Meng de ingrediënten voor de dressing met 3 eetlepels mosselvocht. Schep de dressing luchtig door de krieltjes met de mosselen. Verdeel de salade over de borden en garneer met mosselen in de schelp.

 

TIPS
Vervang de witte wijn eens door droge of medium sherry
Breid de salade uit tot een hoofdgerecht door er partjes hardgekookt ei, plakjes augurk en stukjes appel aan toe te voegen
Lekker met geroosterd wit brood besprenkeld met olijfolie
Ingredienten

hoofdgerecht voor 4 personen

450 gr voorgekookte krieltjes
zout
1 kg panklare mosselen
1 dl droge witte wijn
75 gr veldsla of fijne bladsla

Voor de dressing:

2 dl mayonaise
1 theelepel mosterd
1
eetlepel citroensap
versgemalen peper
3 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel Pernod

WijnTip

Droge witte wijn zoals Muscadet sur lie, Bordeaux Blanc, Entre Deux Mers, Duitse Riesling

Bron : Boodschappen augustus 2005

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee