| |
Controleer
de mosselen. Verwijder de beschadigde mosselen.
Boen
de sinaasappels schoon onder heet water.
Rasp
de schil en pers de vruchten. Voeg de gepelde geperste knoflook,
geschilde geraspte gemberwortel, sherry en sojasaus bij het
sinaasappelrasp en sap. Snijd de rode peper zonder zaadjes en uitjes in
smalle ringetjes.
Verwarm
het sinaasappelmengsel, voeg de mosselen toe en kook ze 2-3 minuten
totdat ze allemaal open zijn. Schud de peper en uitjes erdoor.
|
TIPS:
| Vervang
bosuitjes door jonge prei |
| Voeg
een 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
of
een mespuntje kaneel en gemalen kruidnagel toe |
|
Ingredienten |
1/4 kopje olijfolie
5-6 bieslook
1 kg mosselen
1 theelepel Dijon mosterd
1,5 kop gehakte peterselie
1/2 kopje water
2-3 eetlepels citroensap
1 kopje fijn gekruimelde feta kaas
zout |
Bron
: Boodschappen
2005
|