Chinese mosselpan

 

Omhoog

Controleer de mosselen. Verwijder de beschadigde mosselen. 
Boen de sinaasappels schoon onder heet water.
Rasp de schil en pers de vruchten. Voeg de gepelde geperste knoflook, geschilde geraspte gemberwortel, sherry en sojasaus bij het sinaasappelrasp en sap. Snijd de rode peper zonder zaadjes en uitjes in smalle ringetjes.

Verwarm het sinaasappelmengsel, voeg de mosselen toe en kook ze 2-3 minuten totdat ze allemaal open zijn. Schud de peper en uitjes erdoor.

TIPS
Vervang bosuitjes door jonge prei
Voeg een 1/2 theelepel  vijfkruidenpoeder
 of een mespuntje kaneel en gemalen kruidnagel toe
Ingredienten 1/4 kopje olijfolie
5-6 bieslook
1 kg mosselen
1 theelepel Dijon mosterd
1,5 kop gehakte peterselie
1/2 kopje water
2-3 eetlepels citroensap
1 kopje fijn gekruimelde feta kaas
zout

Bron : Boodschappen 2005

 

 


Copyright © 2006 SiejoKee