op Toast

Hapje of tussengerecht

Ingrediënten

5 sneetjes
2 hardgekookte
1 zakje
250 ml
100 gram
 
450 gram
10 plakjes
1 eetlepel

 

 witbrood
eieren
 witte sauspoeder
 melk
 geraspte Hollandse harde geitenkaas
gekookte asperges
rauwe ham

gesnipperde bieslook
peper, zout en nootmuskaat

10 stuks
Voorbereiding

Kook de asperges vooraf of neem asperges uit blik.Verwarm de grill voor. 

Bereiding

Snijd de korstjes van het brood en halveer de sneetjes. Pel de eieren en prak ze fijn.

breng de melk met het sauspoeder al roerende aan de kook en laat de saus zachtjes ca. 1 minuut pruttelen. Roer het ei en de helft van de kaas door de saus en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.

Verwarm de asperges in hun eigen vocht; laat ze uitlekken. Rooster één kant van het brood onder de grill goudbruin; draai de sneetjes om en beleg de ongeroosterde kant met de rauwe ham, de asperges en wat saus. Strooi de rest van de kaas erover en laat de kaas onder de hete grill bruin worden. Garneer met bieslook.

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 05-01-02
©Siejokee 2001