geroosterd met Iberico

Ingrediënten

12 dikker groene

8 dun gesneden 
100 gram 

   

 

Asperges 
zout
plakken Ibericoham
zachte geitenkaas
extra vierge olijfolie

Voorgerecht voor 4 personen
Voorbereiding

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en schil eventueel het onderste gedeelte. Kook ze 2 à 3 min. in flink gezouten water en laat ze dan afkoelen 

Bereiding

Leg de asperges per drie als een piramide op elkaar. Omwikkel ze met de ham, maar laat daarbij de bovenkant vrij. Rooster de asperges boven grijs gloeiende houtskool op de barbecue of in een hete-luchtoven op 175 C (+- 7 min),óf bak de rondom in wat olijfolie in een ruime koekenpan. 

Snijd de kaas in 4 dunne plakken en serveer ze bij de asperges. Druppel er nog wat olie over. 

TIP: 

Ook lekker met een gepocheerd ei of een stukje gebakken of geroosterde zeebaars.

 

Wijntip: 

Vernaccia di San Gimignano uit Toscane

 

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 30-04-07
©Siejokee 2001