|
Ingrediënten
12 dikker groene
8 dun gesneden
100 gram
|
Asperges
zout
plakken Ibericoham
zachte geitenkaas
extra vierge olijfolie
|
Voorgerecht voor 4
personen |
Voorbereiding
Snijd de houtachtige onderkant van de
asperges en schil eventueel het onderste gedeelte. Kook ze 2 à 3 min.
in flink gezouten water en laat ze dan afkoelen
|
|
|
Bereiding
Leg de asperges per drie als een piramide op elkaar. Omwikkel ze met de
ham, maar laat daarbij de bovenkant vrij. Rooster de asperges boven
grijs gloeiende houtskool op de barbecue of in een hete-luchtoven op 175
C (+- 7 min),óf bak de rondom in wat olijfolie in een ruime
koekenpan.
Snijd de kaas in 4 dunne
plakken en serveer ze bij de asperges. Druppel er nog wat olie
over.
|
TIP:
Ook lekker met een gepocheerd ei of een stukje gebakken
of geroosterde zeebaars.
|
Wijntip:
Vernaccia di San Gimignano uit Toscane
|
|
Laatst
gewijzigd op: 30-04-07
©Siejokee 2001
|