Bereiding
kook
de asperges.
Laat
het bladerdeeg licht ontdooien.
Vet
de ovenschaal in.
Bekleed
een ronde springvorm (0 24 cm) met de velletjes bladerdeeg.
Prik
hier en daar met een vork in de bodem.
Laat
de gekookte asperges (zodra ze afgekoeld zijn) uitlekken en snijd ze in
stukjes van 5 cm.
Bak
de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen.
Leg
de bacon op het deeg en daarop de asperges.
Bestrooi
ze met het grootste deel van de kaas.
Klop
de eieren los met de room en wat peper.
Giet
dit op de asperges en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak
de taart in een voorverwarmde oven 220 C (of stand 5) in 40 minuten
gaar.
Mocht
de bovenkant van de taart te bruin worden,
Dek
dan de laatste 10 tot 15 minuten af met aluminiumfolie. Serveer de taart
met een groene salade.