Taart III

Ingrediënten

250 g bladerdeeg voor hartige taart

1 kg asperges

100 g bakbacon

75 g geraspte kaas

3 eieren

125 ml room

boter.

peper

 

Voorbereiding

Schil de asperges met behulp van een dunschiller van achter de kop naar het uiteinde. Snijd het kontje eraf.

Bereiding

kook de asperges.

Laat het bladerdeeg licht ontdooien.

Vet de ovenschaal in.

Bekleed een ronde springvorm (0 24 cm) met de velletjes bladerdeeg.

Prik hier en daar met een vork in de bodem.

Laat de gekookte asperges (zodra ze afgekoeld zijn) uitlekken en snijd ze in stukjes van 5 cm.

Bak de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen.

Leg de bacon op het deeg en daarop de asperges.

Bestrooi ze met het grootste deel van de kaas.

Klop de eieren los met de room en wat peper.

Giet dit op de asperges en bestrooi met de rest van de kaas.

Bak de taart in een voorverwarmde oven 220 C (of stand 5) in 40 minuten gaar.

Mocht de bovenkant van de taart te bruin worden,

Dek dan de laatste 10 tot 15 minuten af met aluminiumfolie. Serveer de taart met een groene salade.


 

 

 

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 09-06-05
©Siejokee 2001