Als voorgerecht een heerlijke
salade voor 4 personen
|
Ingrediënten
500 gram
150 gram
200 gram
1 eetlepel
4 eetlepels
1 eetlepel
1
|
Asperges
Gemengde salade
Filets van gerookte forel
Kruiden- of witte wijnazijn
Extra virgine olijfolie
Fijngesneden kervel
rode paprika
Zout
|
|
Voorbereiding
Ontvel de paprika en snijd deze in hele
kleine blokjes. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes van 2 cm.
Houd de kopjes apart.
|
|
|
Bereiding
Zet de stukjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is
toegevoegd. Laat de stukjes ruim 5 minuten koken. Voeg na 2 minuten de
kopjes toe. Schakel na de aangegeven tijd de warmtebron uiit en leg het
deksel op de pan. Laat alles 5 minuten staan. Stort de inhoud van de pan
op een zeef en laat de stukjes goed uitlekken, afkoelen en zoveel
mogelijk opdrogen. Verdeel de sla als bedjes in het midden van de
borden. Snijd de filets van de forellen in smalle reepjes. Maak de
dressing door eerst de azijn te vermengen met wat zout en peper. Blijf
zolang roeren en kloppen tot het zout is opgelost. Klop daarna de olie
er door. Roer er vervolgens de kervel door. Leg de aspergestukjes in een
kom. Schenk de dressing er over. Schep alles enkele malen om.
|
Presentatie
Verdeel de aspergestukjes over
de slabedjes. Strooi de gerookte forellenreepjes er over. Sprenkel
eventueel het restant van de dressing er over. Bestrooi de gerechten met
paprikablokjes .
|
|
|
Laatst
gewijzigd op: 05-06-01
©Siejokee 2001
|