Forelfilet salade

Als voorgerecht een heerlijke salade  voor 4 personen

Ingrediënten 

500 gram
150 gram
200 gram
1 eetlepel
4 eetlepels
 1 eetlepel 
1


 

Asperges 
Gemengde salade
Filets van gerookte forel
Kruiden- of witte wijnazijn
Extra virgine olijfolie
Fijngesneden kervel
rode paprika
Zout

Voorbereiding

Ontvel de paprika en snijd deze in hele kleine blokjes. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes van 2 cm. Houd de kopjes apart. 

Bereiding

 Zet de stukjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de stukjes ruim 5 minuten koken. Voeg na 2 minuten de kopjes toe. Schakel na de aangegeven tijd de warmtebron uiit en leg het deksel op de pan. Laat alles 5 minuten staan. Stort de inhoud van de pan op een zeef en laat de stukjes goed uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen. Verdeel de sla als bedjes in het midden van de borden. Snijd de filets van de forellen in smalle reepjes. Maak de dressing door eerst de azijn te vermengen met wat zout en peper. Blijf zolang roeren en kloppen tot het zout is opgelost. Klop daarna de olie er door. Roer er vervolgens de kervel door. Leg de aspergestukjes in een kom. Schenk de dressing er over. Schep alles enkele malen om. 

Presentatie

Verdeel de aspergestukjes over de slabedjes. Strooi de gerookte forellenreepjes er over. Sprenkel eventueel het restant van de dressing er over. Bestrooi de gerechten met paprikablokjes . 

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 05-06-01
©Siejokee 2001