Een bij- of tussengerecht voor
4 personen
|
Ingrediënten
2 gele
2
500 gram
100 gram
100 gram
2 eetlepels
4 eetlepels
1 eetlepel
4 theelepeltjes |
Paprika
Bosuitjes
Asperges (groene)
Spinazie
Feta
Kruidenazijn
Olijfolie
Verse dragon
Dragon mosterd
snufje zout
zwarte gemalen peperkorrels |
|
Voorbereiding
Maak de asperges schoon en snijd ze in drieën. Kook de asperges in ruim kokend water met zout in circa vier minuten beetgaar
|
|
|
Bereiding
Maak de paprika schoon en snijd hem in ringen. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Laat de spinazie in het vergiet goed uitlekken. Snijd ondertussen de feta in blokjes.
Laat de asperges in de zeef uitlekken. Klop de azijn, mosterd en olie met het zout en wat peper tot een sausje. Roer de dragon erdoor.
|
Presentatie
Verdeel de spinazie, paprikaringen, asperges en feta over de borden. Schenk de dressing erover en strooi de uiringetjes erover.
|
|
TIP
Dit gerecht is lekker met bijvoorbeeld geroosterde pitabroodjes.
|
|
©Siejokee 2001
|