à la Normandie

Dit recept is een voorbeeld van de rijke Normandische keuken.

Ingrediënten

2 kg
3 dl
1,5 eetlepel
0,5 eetlepel
1 eetlepel
  

enkele druppels

50 gram

 

 Asperges 
 Slag- of kookroom
 Fijngehakte bladpeterselie
 Fijngesneden kervel
 Fijngesneden bieslook
Zout
Vers gemalen witte peper
Citroensap
Witbrood of stokbrood
Roomboter

Voorbereiding

Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes van ca. 4 cm. Houd de stukjes met de kop apart. Zet de stukjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de asperges 8 a 10 minuten zachtjes koken. Voeg de stukjes met de kopjes pas na 4 minuten toe. Leg na het verstrijken van de aangegeven kooktijd het deksel op de pan en schakel de warmtebron uit. Laat alles 8 a 10 minuten staan. Stort de asperges daarna in een vergiet om uit te lekken. Vang het kookvocht op.

Bereiding

 Breng in een pan met een dikke bodem 1,5 deciliter gezeefd kookvocht van de asperges en de room aan de kook. Laat alles zolang zachtjes koken tot een vrij dikke gebonden saus is verkregen. Zout en peper naar smaak. Citroensap, peterselie en kervel door de saus. Warm de uitgelekte aspergestukjes in de saus op.

Presentatie

Doe alles in een voorverwarmde schaal. Bieslook erover, in lange smalle repen gesneden geroosterd witbrood of warm en knapperig stokbrood erbij. Voor de liefhebbers een schaaltje met (gezouten) boter.

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 30-04-01
©Siejokee 2001