Dit recept is een voorbeeld van
de rijke Normandische keuken.
|
Ingrediënten
2 kg
3 dl
1,5 eetlepel
0,5 eetlepel
1 eetlepel
enkele druppels
50 gram |
Asperges
Slag- of kookroom
Fijngehakte bladpeterselie
Fijngesneden kervel
Fijngesneden bieslook
Zout
Vers gemalen witte peper
Citroensap
Witbrood of stokbrood
Roomboter |
|
Voorbereiding
Maak de asperges schoon en snijd ze in
stukjes van ca. 4 cm. Houd de stukjes met de kop apart. Zet de stukjes
op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd.
Laat de asperges 8 a 10 minuten zachtjes koken. Voeg de stukjes met de
kopjes pas na 4 minuten toe. Leg na het verstrijken van de aangegeven
kooktijd het deksel op de pan en schakel de warmtebron uit. Laat alles 8
a 10 minuten staan. Stort de asperges daarna in een vergiet om uit te
lekken. Vang het kookvocht op.
|
|
|
Bereiding
Breng in een pan met een dikke
bodem 1,5 deciliter gezeefd kookvocht van de asperges en de room aan de
kook. Laat alles zolang zachtjes koken tot een vrij dikke gebonden saus
is verkregen. Zout en peper naar smaak. Citroensap, peterselie en kervel
door de saus. Warm de uitgelekte aspergestukjes in de saus op.
|
Presentatie
Doe alles in een voorverwarmde
schaal. Bieslook erover, in lange smalle repen gesneden geroosterd
witbrood of warm en knapperig stokbrood erbij. Voor de liefhebbers een
schaaltje met (gezouten) boter.
|
|
|
Laatst
gewijzigd op: 30-04-01
©Siejokee 2001
|