|
Ingrediënten
1 kilogram
50 gram
30 gram
2 deciliter
1 eetlepel
3
|
Asperges
Boter
Bloem
Slagroom
Mosterd
Eieren
Kervel, Bieslook, Zout & Peper |
Hoofdgerecht
voor
4 personen |
Voorbereiding
Was kervel en bieslook en hak ze fijn. Schil
de asperges zeer zorgvuldig. Snij het achterste stukje eraf. Op dit
moment voelt U of de asperges goed geschild zijn.
|
|
|
Bereiding Breng
een pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de asperges
gedurende 20 minuten. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en
maak een blanke roux. Verdun deze met 2 dl kookvocht van de asperges.
Laat 6 minuten onder roeren zachtjes koken. Kook de eieren in tien
minuten hard. Meng de mosterd met de slagroom en voeg het mengsel onder
kloppen met de garde bij de saus. Laat heel zachtjes 3 minuten koken.
Spoel de eieren onder de koude kraan af, hak ze in stukjes en voeg 2/3
deel hiervan bij de saus. Laat de asperges uitlekken en leg ze op een
warme schaal die bedekt is met een servet. Strooi het overige gehakte ei
er over. Strooi er ook bieslook en kervel over. Geef de saus in een
sauskom er apart bij.
|
|
Laatst
gewijzigd op: 29-03-02
©Siejokee 2001
|